Niklas Wikegård har fått nog – pekar ut det allra värsta med svensk hockey just nu: ”Jag blir rädd”

Niklas Wikegård räds aldrig att säga vad han tycker.
Men nu har TV4-profilen fått nog av otyget i svensk hockey.
– Det ställer till det för alla och i grund och botten är det fusk, säger han argt på Instagram.

Han är en av våra mest omtyckta hockeyexperter. Och anledningen till att så många gillar Niklas Wikegård är för att han alltid säger vad han tycker och tänker i alla situationer.

Wikegårds ilska

TV4-profilen backar aldrig för att säga sin mening och gör det allt som oftast genomtänkt och välartikulerat. På tisdagskvällen blev Wikegård rejält uppretad efter en situation i SHL-matchen mellan HV71 och Modo och vädrade sin ilska i TV4-studion.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, SHL
220503 Niklas Wikegård, C-more, under final tre i SHL mellan Luleå och Färjestad den 3 maj 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0116

HV-spelaren Tommi Tikka fick lämna isen med matchstraff efter att ha tacklat Josh Dickinson mot huvudet. Dickinson låg kvar länge på isen men Wikegård tycker inte ens att det var en utvisning och absolut inte matchstraff.

LÄS MER: Niklas Wikegårds tokilska mot bilderna i SHL – rasar och sätter ner foten efter helt avgörande beslutet

”Jag blir rädd”

Dagen efter matchen har den frispråkige tv-profilen samlat sina tankar men är fortfarande lika upprörd och pekar ut det värsta med svensk hockey just nu.
– Ingen vill få en klubba eller handske mot ansiktet men själva grejen som är så utbrett, för det är egentligen för sent att prata om det här. Det är kört! Alla kör den här grejen nu. Att man faller ihop, glider in till målvakten och ligger där i fosterställning så att alla i hela arenan tror att det där gick käpprätt åt skogen. Som hockeyspelare och som människa så känner man att ”det där var ingen fara” och reser sig upp efter en sekund eller man kanske bara går ned på knä och sen snabbt till båset, på med ispåse och sen fortsätta lira, säger en arg Wikegård på Instagram, se videon här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, SHL
Niklas Wikegårds stenhårda kritik mot dagens hockey. FOTO: Instagram

Wikegård har fått nog av alla förstärkningar och överdrivningar som sprider sig och förgiftar svensk hockey i dagsläget.
– Det är hela tendensen med att överdriva i hockeyn som ställer till det. Jag blir rädd för det här och tänker: ”Har jag missat något eller?”. Man vet inte riktigt, när är det farligt och när är det inte det? För att alla ligger kvar hela tiden. Det har att göra med stolthet och värderingar! Det är det som är så konstigt, säger han och ryter till i videoklippet på Instagram, se det här nedanför.
– Förstärka, förstärka, förstärka. Det är som att ropa på ”vargen kommer” och ett, tu, tre är det farligt på riktigt. Det är det som retar mig! Det ställer till det för alla och i grund och botten är det fusk. Det är ett jävla fusk!”.

LÄS MER: Niklas Wikegårds brutalt ärliga ord om Zlatan Ibrahimovic – efter oväntade mötet på parkeringen: ”Odräglig rackare”

Det är många som håller med Niklas Wikegård i kommentarsfältet och tycker inte alls om den här utvecklingen inom hockeyn.
”Helt rätt Nicklas! Man kan ju ställa frågan hur domarna ändå kan göra en sådan felbedömning när dom ändå åker ut och titta på tv-bilderna, sen sitter spelaren som låg halvdöd på isen och skrattar i båset, så jävla osportsligt”, skriver en användare.
”Tack för att du fortfarande står upp för att det fortfarande ska vara hockey som spelas! Blir så jävla trött på alla dessa bedömningar. Vi tar helt bort tacklingar från hockeyn om detta ska fortsätta!”, skriver en annan.
”Hockeyspelare kanske skulle kolla på lite handboll å fatta att gör det inte ont då ställer man sig upp direkt… Det känns som hockeyspelare kollat mycket fotboll å tagit efter hur dom agerar”, skriver en tredje.

Håller du med Niklas Wikegård här? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: