Överraskningen: Stortalangen lämnar SHL-klubben efter 0 A-lagsmatcher – här är nya laget

Han var ett av klubbens stora framtidsnamn.
Men nu lämnar målvaktslöftet Frederik Dichow Malmö Redhawks.
Utan att ha gjort en enda match i SHL för klubben.

Inför senaste säsongen värvade Malmö Redhawks in stortalangen Frederik Dichow från Vojens. Den storvuxne dansken beskrivs som ett jättelöfte på målvaktssidan.

Ingen SHL-debut

Bara några månader efter ankomsten till Malmö draftades tonåringen av klassiska NHL-laget Montreal Canadiens. Ett ytterligare bevis på att förväntningarna var stora på unge Dichow.

Frederik Dichow, Malmö Redhawks
200104 Malmö Redhawks målvakt Frederik Dichow under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Örebro den 4 januari 2020 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92425

Under säsongen har 19-åringen främst tillhört Malmös J20-lag och varit ombytt till nio SHL-matcher. Men det blev inte en enda minuts speltid i SHL för Dichow.

Lämnar SHL-laget

Det blir heller ingen A-lagsdebut för dansken i Malmö till kommande säsong. För nu står det klart att burväktaren lämnar Skåne och Sverige för ny klubb.

Frederik Dichow, Malmö Redhawks
191029 Malmö Redhawks målvakt Frederik Dichow under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Malmö Redhawks den 29 oktober 2019 i Gävle. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / Cop 94

Dichow flyttar istället över till Nordamerika redan nu är och helt överens med OHL-klubben Sudbury Wolves.
– Jag är superexalterad och kan inte vänta på att få komma till Sudbury. Efter draften förra året så hörde Ukko-Pekka (Luukkonen) av sig till mig och berättade vilket bra ställe det här var att spela och utvecklas på. Jag ser fram emot att träffa alla tränare och nya lagkamrater, säger Dichow till klubbens webbplats.

Till Nordamerika

Danske 19-åringen draftades av Sudbury Wolves i OHL:s importdraft förra sommaren som nummer 41 totalt. Nu får han också chansen att visa vad han går för på andra sidan Atlanten.

Frederik Dichow gjorde 24 matcher för Malmös J20-lag under säsongen. Och noterades för en räddningsprocent på 89,1 samt ett snitt på 2,84 insläppta mål per match i J20 SuperElit.

LÄS MER: Chockbeskedet: SHL-klubben dumpar publikfavoriten – smärtsamma avskedet: ”Jag är otroligt ledsen…”