Chocken i Tre Kronor: Trotjänaren får sparken efter hela 24(!) år – polisen inkopplad

Han gjorde en polisanmälan om sexuellt ofredande i Ishockeyförbundet.
En månad senare har informationsassistent Anders Feltenmark fått sparken.
”Vi tackar ’Feltis’ för alla goda insatser i förbundets tjänst”, lyder ett internmejl enligt Sportbladet.

Det var i fredags som chockbeskedet kom. Alla anställda på Svenska Ishockeyförbundet fick då ett internmejl med en riktig överraskning.

Lämnar Tre Kronor

Informationsassistenten Anders Feltenmark, med hela 24 år på förbundets kommunikationsavdelning, fick sparken.
”Anders Feltenmarks anställning hos Svenska Ishockeyförbundet har upphört 2020-03-31 efter uppsägning med anledning av arbetsbrist. Vi tackar ’Feltis’ för alla goda insatser i förbundets tjänst. Under kommande veckor sker överlämning av nuvarande arbetsuppgifter”, stod det att läsa i internmejlet enligt Sportbladet.

Tre Kronor, hockey
191104 Johan Garpenlöv, head coach, of Sweden during a practice session ahead of Karjala Cup on November 11, 2019 in Leksand. Photo: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Därmed får 58-årige trotjänaren lämna förbundet och Tre Kronor omedelbart. Och han själv kan inte förstå varför.
– Det är som det står i mejlet, arbetsbrist. Jag tycker att det finns arbetsuppgifter för mig att göra. Vi har saker för oss varje år och säsongen går mot sitt slut med all summering som ska göras. Men vi har inte mer eller mindre att göra nu än tidigare, säger ”Feltis” i en intervju.

Skadat förbundet

Feltenmark har även varit fackklubbens ordförande på Svenska Ishockeyförbundet och uppmärksammades i vintras när han valde att göra en polisanmälan om sexuellt ofredande inom förbundet. Ett beslut som kan ligga till grund för hans uppsägning.

Tre Kronor, hockey
190418 A helmet with the symbol for Tre Kronor during the international friendly Ice Hockey match between Denmark and Sweden on April 18, 2019 in Rødovre. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92283

Förbundsledningen anser att 58-åringen har skadat förbundet och att det därför fanns anledning till uppsägning, enligt kvällstidningens uppgifter. Där Feltenmarks agerande i samband med polisanmälan och rollen som fackansvarig ska ha varit avgörande.

Polisen utreder

Det pågår just nu en polisutredning inom förbundet efter Feltenmarks anmälan.
– Vi är i slutskedet av utredningen. Vi blir klara inom kort. Vi har fått tips om att fler på samma arbetsplats kan ha drabbats, bekräftar kriminalkommissarie Fredrik Gårdare för Sportbladet.

Men förbundets generalsekreterare Tommy Boustedt förnekar att Anders Feltenmark fått sparken till följd av polisanmälan.
– Man kommenterar inte personalärenden offentligt, säger Boustedt till kvällstidningen. 

LÄS MER: Oväntade beskedet: Svenske JVM-stjärnan dumpas av SHL-laget – efter att ha tillhört klubben hela karriären