Oväntade beskedet: Svenske JVM-stjärnan dumpas av SHL-laget – efter att ha tillhört klubben hela karriären

Adam Ginning har tillhört Linköping hela karriären.
Men nu är JVM-kaptenen en av fyra som får lämna klubben.
”Vi tackar samtliga för deras insatser i LHC-tröjan genom åren”, skriver klubben.

Adam Ginning hade en halvstökig säsong under hösten och vintern. Storlöftet hade en skakig start på säsongen, och lånades därför ut till Vita Hästen.

Dumpas nu

Där gjorde han tillräckligt bra ifrån sig för att tas ut i Sveriges JVM-lag – där han dessutom fick vara lagkapten. Under slutet av säsongen återvände Ginning till Linköping, och blev då ordinarie i laget.

190917 Linköpings Adam Ginning under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Brynäs den 17 september 2019 i Linköping. Foto: Bildbyrån

Men nu står det klart att han har gjort sitt i LHC. Linköping bekräftade under måndagen att fyra spelare lämnar, och Ginning är ett av namnen som offentliggjordes.

Fyra lämnar

Dessutom så lämnar Robin Johansson och Anton Björkman, samtidigt som Linköping även bekräftar att supertalangen Olle Lycksell går till Färjestad.

”Linköping Hockey Club tackar samtliga för deras insatser i LHC-tröjan genom åren. Vi önskar dem ett fortsatt lycka till i sina karriärer” skriver Linköping på sin hemsida.

190926 Linköpings Adam Ginning inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Linköping den 26 september 2019 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Linköping har tidigare värvat in Petteri Nikkilä och Filip Berglund till sin backsida, vilket gör att man har åtta försvarare kontrakterade. Man har dessutom Mattias Bäckman, som kämpar med en tuff skada, exkluderad på den listan.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!