Bomben: HA-klubben försöker värva ”Monstret” – som kan bryta kontraktet

Efter tre säsonger i SHL och Linköping kan Jonas ”Monstret” Gustavsson vara på väg bort.
Enligt Mr Madhawk kan den nya klubben bli: AIK i hockeyallsvenskan.

AIK Hockey, som hade börjat förbereda sig på kvalspel när säsongen ställdes in, verkar ha en nysatsning på gång till nästa säsong.

200222 Linköpings målvakt Jonas Gustavsson stoppar en puck i plockhandsken under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Linköping den 22 februari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Rykten gör gällande att flera etablerade spelare är på väg till klubben. Ofta har spekulationerna handlat om spelare som varit i AIK tidigare, som poängkungen Fredric Weigel.

Skickat bud till agenten

Nu uppger Mr Madhawk att klubben försöker locka hem LHC:s målvakt Jonas ”Monstret” Gustavsson. 35-åringen, som gjort åtta säsonger i NHL, har kontrakt även nästa säsong.

Men enligt Mr Madhawk finns det en klausul i kontraktet som gör det möjligt för ”Monstret” att gå till hockeyallsvenskan. AIK har koll på klausulen och ska ha skickat ett bud till Gustavsson och hans agent.

200123 Linköpings målvakt Jonas Gustavsson tackar supportrarna efter ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Rögle den 23 januari 2020 i Linköping. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN / Cop 111

Enligt Mr Madhawk så står parterna fortfarande långt ifrån varandra, men AIK menar allvar med värvningsförsöket.

Skulle man lyckas är det utan tvekan en av hockeyallsvenskans hetaste värvningar till nästa säsong.

Gustavsson spelade pojk- och juniorhockey i AIK. Han spelade även i A-laget, innan han gick via Färjestad till NHL.