Markus Näslund avslöjar den bästa han någonsin spelat med – väljer bort Peter Forsberg: ”Aldrig sett någon på den nivån”

Markus Näslund inledde NHL-karriären i Pittsburgh Penguins.
Under den tiden spelade Näslund med den bästa han någonsin spelat med.
– Han står ut lite extra, säger han till Sportbibeln.

En av Sveriges största NHL-spelare genom tiderna, men som ibland glöms bort i diskussionerna, är Markus Näslund. Efter att ha varit en lovande talang gick han vidare och blev en skicklig forward och en målskytt av rang.

Näslund och Forsberg

Det blev totalt 15 säsonger i NHL för Markus Näslund. Sejouren inleddes med tre säsonger i Pittsburgh Penguins, innan han trejdades till Vancouver Canucks. Där hade han bland annat Henrik och Daniel Sedin som lagkamrater. I den kanadensiska klubben blev det hela elva säsonger, varav sju med kaptensbindeln, och svensken är numera en ikon i Canucks.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Markus Näslund, hockey, SHL, Modo
091130 Ishockey, Modo, Träning: Markus Näslund intervjuas av SVT © Bildbyrån – 95448

Näslund kom fram i Modo, tillsammans med bland annat Peter Forsberg, och avslutade också karriären i Modo, tillsammans med bland annat Peter Forsberg. När den 50-årige Näslund i dag ser tillbaka på karriären gör han det med glädje, och konstaterar att han spelat med och ställts mot många duktiga spelare under sin tid som professionell hockeyspelare.

Hyllar Lidström

Vem är den bästa spelaren du har spelat mot?
– Man har ju spelat mot så jättemånga duktiga, och det är svårt tycker jag att jämföra olika positioner. Men det var alltid svårt att möta Niklas Lidström till exempel. Han var alltid så följsam och gav mig som forward inte mycket utrymme. På samma sätt som Chris Pronger, Rob Blake eller Scott Stevens också. Det är många som är duktiga, men Niklas var en av dem som var svårast, säger Markus Näslund till Sportbibeln.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Nicklas Lidström, hockey, NHL, Detroits Red Wings
071008 Ishockey, NHL, Detroit Red Wings – Edmonton Oilers: Nicklas Lidström, Detroit. © Bildbyrån – 55396

Vem är den bästa spelaren du har spelat med?
– Jag har faktiskt haft turen att spela med många, många ”Hall of Famers”. Men trots allt, den tiden jag fick spela med Mario Lemieux står ändå ut lite extra, just på grund av hur skicklig han var. Han dominerade totalt i NHL då, och jag hade aldrig sett någon spela på den nivån tidigare, säger Näslund. 

Kanadensaren Lemieux och Näslund spelade tillsammans under två säsonger i Pittsburgh.

LÄS MER: Markus Näslund avslöjar orden från Mario Lemieux – som förändrade hela NHL-karriären: ”Jättebra råd”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev