Markus Näslund lämnade hockeyn helt och hållet efter NHL-åren – så ser ikonens liv ut i dag: ”Saknar det inte”

Han spelade 16 framgångsrika säsonger i NHL.
I dag håller sig Markus Näslund undan hockeyvärlden.
– Jag känner mig nöjd med det, säger han till Sportbibeln.

Markus Näslund, 50, kom fram i moderklubben Järveds IF. Sen bar det vidare till Modo, där det efter en säsong i juniorlaget gjorde han sin första säsong i Elitserien 1990/1991. Två år senare bar det av till Pittburgh Penguins och NHL, där han blev kvar i 16 år. Utöver Penguins blev det också spel i Vancouver Canucks och en säsong i New York Rangers.

Näslunds nya liv

Efter hockeykarriären blev det 3,5 år som General Manager i Modo. I dag bor Näslund kvar i Örnsköldsvik, där han också växte upp.

Han har däremot ingen roll kvar inom hockeyn, utan har fokus på något helt annat.
– Det har blivit så att jag jobbat med fastigheter. Jag jobbade ju tre och en halvt år med Modo, med hockey, när jag flyttade hem, som sportsligt ansvarig där. Men sen 2014 så har jag hållit på med fastighetsutveckling och investerar väl i lite andra saker också. Men framför allt i fastighetsbranschen, och jag har kört ett projekt hemma i Örnsköldsvik, och så har jag tillsammans med kollegor ett par pågående projekt i Åre, säger Näslund till Sportbibeln.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Markus Näslund, Vancouver Canucks, NHL, hockey
061120 Ishockey, NHL, Detroit Red Wings – Vancouver Canucks: Markus Näslund, kapten, lagkapten. © Bildbyrån – 90201

Saknar du hockeyn?
– Inte att spela, jag känner mig nöjd med det. Men jag tycker att det är jättekul att titta på. Framförallt nu när Modo är tillbaka i SHL så känns det som att hockeyintresset för många, och även mig, har växt igen. Jag tycker det är en fantastiskt rolig sport, underhållande och kul att titta på, men jag saknar inte att spela eller att jobba med det.

Följer Modo

Det blir ingen ledarroll i framtiden för dig då?
– Nej, just nu känns det väldigt främmande. Jag vet vilket engagemang som krävs, och jag tyckte det var kul att få testa på, men jag kände att.. jag vill göra något annat nu och framåt. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

Markus Näslund, hockey
120929 Ishockey, Elitserien, Linköping – Modo: Markus Näslund, Modo Hockey © Bildbyrån

Intresset för en ledarroll är lågt, men intresset för hockey – och särkilt Modo – finns fortfarande.

Hur mycket följer du hockey och vad kollar du på då?
– Jag brukar försöka gå in och kolla varje morgon hur det har gått i NHL, och det är klart man följer ju framförallt Vancouver lite extra, eftersom det var där jag var längst. Annars är det ju framförallt Modo som jag följer, och det har jag gjort sen jag var en liten pojke.
– Även när jag bodde i Nordamerika så hade jag och tvillingarna Sedin jättebra koll på hur det gick för Modo. Man försökte följa dem så mycket man kunde. Nu gick det ju inte att titta på matcher då, utan det var ju liksom att man kunde följa det över nätet litegrann, säger Näslund.

LÄS MER: Markus Näslunds stora hyllning till Modo efter återkomsten till SHL – erkänner nu: ”Jag är väldigt imponerad”