Henke Lundqvist tillbaka i målet igen – bjöd på stormatch i natt och ryter nu till efter jättesegern

Henrik Lundqvist var tillbaka i målet igen i natt.
Då svarade NHL-svensken med stormatch mellan stolparna.
När New York Rangers besegrade Detroit Red Wings med 5-1.

Efter tre raka matcher på reservbänken var Henrik Lundqvist tillbaka i kassen igen i natt. Då bjöd ”Henke” på en riktig stormatch i målet.

Lundqvists stormatch i natt

Lundqvist räddades hela 35 skott och utsågs till matchens bästa spelare när New York Rangers besegrade Detroit Red Wings med 5-1. Och vinsten var svenskens totalt 452:a i NHL.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
Henrik Lundqvist, New York Rangers. FOTO: Viaplay

New York Rangers studsar därmed tillbaka efter den riktigt svaga 6-2-förlusten på hemmaplan i måndags mot bottenlaget Ottawa Senators. Och efter matchen röt Henke till efter allt snack senaste tiden.
– Det var en viktig seger för oss och jag hoppas att vi kan släppa allt snack om en generationsväxling nu och sikta på att ta oss upp över slutspelsstrecket, sa burväktaren till NBC Sports direkt efter slutsignalen.

Henke ryter till efter storseger

Vinsten var Rangers tredje på de fyra senaste matcherna och nu vill Lundqvist se att laget lyfter i tabellen och höjer målsättningen för säsongen.
– Vi har ett ungt lag nu med många nya spelare, men jag tycker det är dags att höja ribban och fokusera på att vinna varje match och sikta på slutspel i stället för att bara prata om den där generationsväxlingen. Vi behöver bli jämnare för att ta nästa steg, men jag är hoppfull, säger svensken.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist grimaserar under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Det ser betydligt värre ut för forna storlaget Detroit Red Wings. laget har nu förlorat 12 av sina senaste 13 matcher i NHL.

Se highlights från matchen här:

LÄS MER: Nyförvärvet lämnar SHL-klubben utan att ha gjort en enda match – flyttar norrut till serieledarna