Nyförvärvet lämnar SHL-klubben utan att ha gjort en enda match – flyttar norrut till serieledarna

Nyförvärvet Gustav Bouramman har inte gjort en enda match för Färjestad.
Och det kommer heller inte bli så för nu lämnar 22-åringen SHL-laget.
Bouramman är klar för den allsvenska serieledaren Björklöven, bekräftar klubben.

För drygt tre veckor sedan värvade Färjestad in Gustav Bouramman på ett korttidskontrakt. Men hittills har det bara blivit träningstimmar och två J20-matcher för 22-åringen i Karlstad.

Lämnar nu SHL-klubben

Den AHL-meriterade backen har inte gjort en enda SHL-match under de tre och en halv veckorna i klubben. Nu har Bouramman gjort sitt i FBK och lämnar klubben för att flytta norrut i Sverige.

Gustav Bouramman, Färjestads BK
Gustav Bouramman. FOTO: Twitter

Serieledarna i HockeyAllsvenskan är i behov av förstärkning och i Gustav Bouramman har Björklöven hittat den perfekta ersättaren. Björklöven har problem på backsidan och plockar nu in Bouramman, det bekräftar klubben i ett pressmeddelande.

Björklöven har kommit överens med Färjestad om ett lån.
– I Gustav får vi in en spelande back som passar mycket bra in i det sättet som vi vill spela, säger Björklövens sportchef Per Kenttä om lånet.

För allsvenska serieledaren

Björklöven har drabbats av en långtidsskada på veteranen Alexander Hellström, tappat Andreas Hjelm till Södertälje och har fått Alexander Deilert avstängd i hela sex matcher. Där blir 22-årige Bouramman ett nödvändigt tillskott.

Gustav Bouramman, Färjestads BK
Gustav Bouramman, Färjestad. FOTO: FBK

Gustav Bouramman är fostrad i Nacka HK och spelade även i Luleå innan han lämnade för spel i Nordamerika där det blivit OHL, ECHL och AHL. 22-åringens utlåning till Björklöven gäller tillsvidare.

LÄS MER: Beskedet: Nyförvärvet kan lämna SHL-klubben – utan att ha gjort en enda match