Beskedet: Nyförvärvet kan lämna SHL-klubben – utan att ha gjort en enda match

Han värvades till Färjestad för mindre än en månad sedan.
Men nu kan Gustav Bouramman lämna SHL-klubben.
Utan att ha gjort en enda match i SHL.

För drygt tre veckor sedan slog Färjestad till och värvade in Gustav Bouramman, som kom direkt från Florida Panthers organisation. Anledningen var för att ersätta långtidsskadade Jens Westin i backuppställningen.

Kan lämna SHL-klubben

Men den juniorlandslagsmeriterade 22-åringen har ännu inte gjort en enda minut i SHL. Istället har det mest blivit spel i Färjestads J20-lag för Bouramman.

Gustav Bouramman, Färjestads BK
Gustav Bouramman. FOTO: Twitter

Där har det blivit ett mål och en assist på två spelade matcher. Men nu kan nyförvärvet lämna FBK utan att ha gjort en enda SHL-match.
– Vi har honom här, dels för att täcka upp för Jens Westin i träning. Det var Peters (Jakobssons, GM) och vår ambition att han ska vara med oss i träning sedan får vi se vad som händer, säger huvudtränaren Johan Pennerborn till Hockeynews.

Beslut under uppehållet

Nu ska FBK ta ett beslut under landslagsuppehållet för Bourammans framtid i klubben.
– Vi ska under uppehållet här fundera lite till och se hur vi ska hantera Gustav. Han har kontrakt till 22 november om jag minns rätt, säger Pennerborn till hockeysajten.
– Men det är en jättefin kille. En duktig hockeyback, som är väldigt intressant. Vi får se här efter uppehållet.

Gustav Bouramman, Färjestads BK
Gustav Bouramman, Färjestad. FOTO: FBK

Senaste två säsongerna har Gustav Bouramman spelat med Iowa i AHL och Rapid City Rush i ECHL och det har blivit totalt 32 poäng på 82 matcher. Tidigare har 22-åringen även tillhört Luleås organisation.

LÄS MER: Klart: Stortalangen lämnar SHL-klubben mitt i säsongen – här är nya laget