Klart: Stortalangen lämnar SHL-klubben mitt i säsongen – här är nya laget

Nio poänglösa SHL-matcher i år.
Nu står det klart att David Bernhardt lämnar Växjö Lakers.
21-åringen har också gjort klart med ny klubb för resten av säsongen.

Under fjolårssäsongen lämnade stortalangen och förre JVM-spelaren David Bernhardt Djurgården och flyttade till Växjö. Det blev rena succéstarten i nya klubben också.

Succéstart i SHL-klubben

21-årige backen gjorde 7 poäng på 20 matcher under vårsäsongen för Växjö Lakers och imponerade stort. Men den här säsongen har inte alls börjat lika bra.

David Bernhardt, Växjö
190829 Växjös David Bernhardt innan en träningsmatch i ishockey mellan Rögle och Växjö den 29 augusti 2019 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 273

Bernhardt har bara gjort 9 matcher och inte en enda poäng. Senaste månaden har backlöftet inte ens funnits med i matchtruppen.

Stortalangens nya klubb

I slutet på förra veckan stod det klart att 21-åringen lämnar SHL-laget efter att båda partnerna kommit överens om att bryta kontraktet. Nu har Bernhardt också blivit klar för en ny klubb.

David Bernhardt, Växjö
190914 Växjös David Bernhardt under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Växjö den 14 september 2019 i Luleå. Foto: Pär Bäckström / BILDBYRÅN / Cop 225

Svensken lämnar SHL och Sverige helt och hållet för att flytta öster till Finland. Bernhardt har skrivit på för finska klubben SaiPa.

Kontraktet är skrivet för resten av säsongen, meddelar klubben på sin officiella webbplats. Det blev totalt 29 SHL-matcher i Växjö för backen.

LÄS MER: Här pangar svenske supertalangen in sitt allra första NHL-mål i natt: ”Det är en dröm”