Expertens tydliga dom om Erik Karlssons jätteflytt i NHL – säger nu det som alla tänker: ”Jag tror att han…”

Så kom till slut den efterlängtade flytten för Erik Karlsson.
San Jose Sharks har bytts mot Pittsburgh Penguins i NHL.
Nu ger svenske experten Per Svartvadet sin tydliga dom om den uppmärksammade flytten.

Det blev en lång väntan för svenske NHL-stjärnan Erik Karlsson i sommar. Efter en riktigt dundersäsong i Nordamerika så gick han tydligt ut och ville lämna San Jose Sharks efter fem säsonger.

Karlssons flytt

33-åringen hade också ett mycket bra förhandlingsläge efter att ha utsetts till världens bästa hockeyback genom att vinna åtråvärda Norris Trophy den gångna NHL-säsongen. Karlsson producerade imponerande 101 poäng på 82 matcher och gick för första gången i karriären över den magiska gränsen på tresiffrig poängskörd.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Karlsson, NHL
190416 Erik Karlsson of San Jose Sharks during the NHL Stanley Cup playoffs round of 16 game 4 between Vegas Golden Knights and San Jose Sharks on April 16, 2019 in Las Vegas. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87925

Den stora frågan var bara vilken klubb det skulle bli för den offensive backen som står noterad för sammanlagt 761 poäng på 920 matcher i NHL-karriären. I helgen kom så beskedet att Erik Karlsson blev bortbytt till Pittsburgh Penguins i en jättetrejd.

LÄS MER: Chockbeskedet i SHL: Frölunda dumpar publikfavoriten – av endast en(!) anledning: ”Väldigt förvånad”

Expertens dom

Nu ger Radiosportens hockeyexpert Per Svartvadet sin tydliga dom om flytten Sharks till Penguins – och sätter ord till det som alla egentligen tänker.
– Ja, det var väl ingen skräll så direkt att han skulle bli trejdad. Pittsburgh har dessutom varit hetast och mest velat ha honom. De går en sista gång för att kanske vinna Stanley Cup med (Jevgenij) Malkin och framförallt Sidney Crosby så jag tror Erik Karlsson kommer passa perfekt i Pittsburgh, säger han till radiokanalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Karlsson, NHL
230714 Erik Karlsson under utdelningen av Victoriapriset den 14 juli 2023 i Borgholm. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170 / SM0245

Pittsburgh har vunnit Stanley Cup tre gånger under 2000-talet men den senaste pokalen kom 2017 och hela staden tröstar efter nya framgångar. Med ett nytillskott som Karlsson växer förväntningarna ännu högre.
– De kan definitivt vinna allt. Det här var en jättebra bytesaffär som Pittsburghs nya general manager Kyle Dubas gjorde, att sätta en sån deal direkt visar att de menar allvar och att de kommer att gå för det den här säsongen, säger Svartvadet i sin analys.

LÄS MER: 13-årige Henrik Zetterbergs allra första ord till idolen Peter Forsberg är så klockrent: ”Hade ingen aning”

Svenske experten ser också att Erik Karlsson kommer att gynnas av att vara omgiven av så många andra storstjärnor i laget.
– Han blir inte lika påpassad som han var i San Jose, där skulle han styra och ställa allting i stort sett. Nu får han lite avlastning och de har en back i (Kris) Letang som är jätteduktig offensivt också, framförallt i power play kommer Pittsburgh att vara dominanta den här säsongen, säger Svartvadet.

Vad tycker du om Erik Karlssons NHL-flytt? Dela artikeln och säg din åsikt!