Chockbeskedet i SHL: Frölunda dumpar publikfavoriten – av endast en(!) anledning: ”Väldigt förvånad”

Här är beskedet som kom en chock för hela SHL.
Frölunda väljer att dumpa en av sina stora publikfavoriter.
– Jag är väldigt förvånad, säger en besviken Patrik ”Purre” Carlsson till SportExpressen.

En av Frölundas stora klubbprofiler och publikfavoriter har nu fått ta emot det värsta beskedet. Efter nio säsonger och över 500 matcher tvingas Patrik Carlsson lämna laget i hans hjärta.

Frölundas beslut

Mer känd som ”Purre” har han vunnit dubbla SM-guld och fyra CHL-titlar med Frölunda men nu dumpas alltså 35-åringen. SHL-klubben väljer att bryta kontraktet i förtid trots överenskommet om ett år till och Carlsson har redan klart med ny klubb till nästa säsong i finska Pelicans.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frölunda, SHL
230323 Frölundas spelare jublar efter 1-0 av Patrik Carlsson under kvartsfinal fyra i SHL mellan Frölunda och Färjestad den 23 mars 2023 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0447

Det är verkligen ett chockbesked för hela SHL och klubben förklarar sitt oväntade beslut så här:
– Vi har haft en dialog med ”Purre” och förklarat för honom att vi inte kan erbjuda honom någon stor roll i laget. Vi har sagt till honom att han får gå om han får möjligheten till det och det har han fått nu, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett pressmeddelande.
– Vi vill rikta ett stort tack till Purre för hans fantastiska tid i Frölunda.

LÄS MER: Frölunda-stjärnan bryter tystnaden – ärliga orden om hatet från Färjestadsfansen: ”Det är sjukt”

”Purra” besviken

Senaste säsongen gjorde klubbprofilen 25 poäng på 50 matcher i SHL men har nu alltså spelat klart i Frölundatröjan. Det kom som en rejäl överraskning för Carlsson som nu vädrar sitt tydliga missnöje.
– Det är jättetråkigt. Det är ingenting jag önskade. Jag fick informationen tidigare i våras, att jag skulle vara utanför laget utan att ha chans att konkurrera om platserna och få speltid. Det kändes inte aktuellt att sitta på läktaren. Jag vill ju spela hockey, så klart, säger ”Purre” i en intervju med SportExpressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frölunda, SHL
230322 Patrik Carlsson efter en träning med Frölunda den 22 mars 2023 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0581

Carlsson erkänner att beslutet kom från ingenstans och avslöjar att beslutet grundar sig i en enda anledning. Nämligen hans ålder på 35 år.
– Det är bara otroligt tråkigt. Jag hade förstått resonemanget bättre om jag inte hade haft något kontrakt. Jag är väldigt förvånad. Det kändes väldigt oväntat med tanke på att jag hade kontrakt och det handlar enbart om åldern, det är det jag fått höra, säger han till kvällstidningen.
– Det har de varit tydliga med. Jag hade kunnat förstå resonemanget om jag inte hade haft kontrakt, men nu blev det en chock.

LÄS MER: 13-årige Henrik Zetterbergs allra första ord till idolen Peter Forsberg är så klockrent: ”Hade ingen aning”

Det gör också särskilt ont att Patrik Carlsson aldrig fick ta farväl av Frölundapubliken på rätt sätt. Nu blir det som att ta bakvägen ut från favoritlaget utan att ha fått en sista match och avtackning.
– Det gjorde jag tyvärr inte. Eftersom jag fortfarande hade ett år kvar på kontraktet hade jag inga tankar på att det inte skulle bli minst ett år till. Det kan gräma mig lite – att jag inte visste när jag spelade min sista match i klubben jag älskat sen jag var liten, berättar han i intervjun.

Vad tycker du om det här beslutet av Frölunda? Dela artikeln och säg din åsikt!