Leif GW Perssons stenhårda kritik mot Zlatan Ibrahimovic – slår näven i bordet mot "Ibras" olämpliga beteende

Leif GW Perssons stenhårda kritik mot Zlatan Ibrahimovic – slår näven i bordet mot ”Ibras” olämpliga beteende

Är Leif GW Persson och Zlatan Ibrahimovic vänner?
Jodå, det stämmer mycket väl faktiskt.
Men GW Persson avslöjar att han har blivit riktigt besviken på ”Ibra”.

Även om det skiljer hela 36 år mellan Leif GW Persson och Zlatan Ibrahimovic så är de två jätteprofilerna faktiskt goda vänner. Tro det eller ej men 2018 erkände tv-profilen på bästa sändningstid att han träffat ”Ibra” flera gånger.

Vän med Zlatan

Den allra första gången de träffades var när GW Persson blev inringd till svenska landslagslägret för att föreläsa för spelarna om polisyrket.
– Många av de där var ju vådligt intresserade av ”Efterlyst” och polisarbete. Zlatan sa att hade han inte valt att ägna sig åt fotbollen hade han nog valt snut i stället, berättar Leif GW Persson i en intervju med Nöjesbladet 2018.
– Jag tror det var klokt att han valde fotbollen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leif GW Persson, Zlatan Ibrahimovic, fotboll
080313 Fotboll: Leif GW Persson visar sin tröja som Zlatan Ibrahimovic har signerat och postat till honom med texten: ”Bara jag och du som kunde räkna ut att det skulle bli mål därifrån” © Bildbyrån – 81190

Zlatan och Leif har hållit kontakten sedan dess och vid sidan av sina yrken har de ett gemensamt jaktintresse.
– Han har varit mycket vänlig mot mig. Han har skickat på mig både signerade tröjor och annat. Det har bitvis varit huggsexa bland mina fotbollsintresserade svärsöner om vem som ska få den där signerade Zlatan-tröjan, säger GW Persson i intervjun.

LÄS MER: Tommy Söderbergs ärliga ord om Zlatan Ibrahimovic som alla måste höra: ”Jag har aldrig träffat en sån människa”

Leif GW:s kritik

Men trots den oväntade relationen som de båda har så blev Leif GW Persson rejält besviken på Zlatan och hans beteende för några år sedan. Det var i samband med att Ibrahimovic klev in som storägare och affischnamn för ett spelbolag som Persson slog näven i bordet och visade tydligt sitt missnöje.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
211111 Zlatan ibrahimovic of Sweden during a press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Georgia and Sweden on November 11, 2021 in Batumi. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0223

GW säljer själv rödvin och andra produkter med sitt namn och ansikte på men drar en tydlig gräns för vad som är acceptabelt eller inte. Och det vännen Zlatan gjorde var över den gränsen och olämpligt.
– Det tycker jag inte han ska göra, säger Persson i en intervju med Expressen 2018 och medger att han blev besviken när han fick höra vad Zlatan gjorde.
– Ja, litegrann blev jag det. Det är ungefär som om jag skulle sälja vapen, ammunition och horor. Jag tror det skadar din trovärdighet inför konsumenten.

Vad tycker du om Leif GW Perssons kritik mot Zlatan? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Thomas Wassbergs helt klockrena sågning av Zlatan – efter ikonens oväntade kritik: ”Hälsa honom att…”