Thomas Wassbergs helt klockrena sågning av Zlatan – efter ikonens oväntade kritik: ”Hälsa honom att…”

Thomas Wassbergs helt klockrena sågning av Zlatan – efter ikonens oväntade kritik: ”Hälsa honom att…”

Zlatan Ibrahimovic avslöjade vad han egentligen tycker om längdskidor.
Då fick han en syrligt svar – av Thomas Wassberg.
– Hälsa Zlatan det!, sa ikonen till DN.

Zlatan Ibrahimovic hade en alldeles sagolik karriär, där han under 20 års tid tillhörde det absoluta toppskiktet i världsfotbollen. Men hur hade det egentligen varit om Zlatan Ibrahimovic, någon gång i slutet av sin karriär, satsade på en helt annan sport?

Zlatans sågning av längdskidor

När Henrik Larssons fotbollskarriär var över blev det en kort sväng i den svenska högstaligan i innebandy. Det var aldrig nära att just det hände för Ibrahimovic, men 2015, när han var 34, så medgav han i en intervju med Dagens Nyheter att han längtade efter en satsning i en ny sport. Han avslöjade då att han tränar MMA, basket, tennis och sadel.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
211108 Zlatan Ibrahimovic of the Swedish national football team during a press conference on November 8, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0215

Han berättade att inte var särskilt intresserad av en sport där han behövde springa, och dessutom så gick längdskidåkning bort – men inte av den anledningen som man kanske först tror. Enligt många är längdskidåkning bland de mest fysiskt påfrestande sporterna som finns, men för Ibrahimovic handlade det snarare om något helt annat; nämligen bristande konkurrens.

– Det finns 200 andra inom den världen. Det hade varit för lätt att vinna, sa Ibrahimovic.

LÄS MER: Gunde Svans kritik mot Zlatan Ibrahimovic – efter utspelet om Ingemar Stenmark: ”Hur kan han…”

Wassbergs sköna passning

Uttalandet togs såklart inte emot jättepositivt inom skidvärlden. DN passade på att ringa en viss Thomas Wassberg, som menade att Zlatan ”får prova då”. Han medgav dock att Ibra hade rätt till viss del, att konkurrenten är hårdare inom fotbollen.

– På så sätt har Zlatan väl lite rätt. Men jag tror inte att det går att bli så mycket bättre skidåkare än de som är i toppen, sa han.

Thomas Wassberg, skidor
160131 Thomas Wassberg var på plats under herrarnas skiathlon under dag fem av SM-veckan den 31 januari 2016 i Piteå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN / kod 116 / 57825

Thomas Wassberg passade dock även på att skicka en rejäl passning till Ibra, om fotbollsstjärnans kondition.

– Hälsa Zlatan att han får komma och prova men jag tror inte att hans kondition räcker till. Att han har för lite kondition tycker jag att man sett på fotbollsplan ibland, menade Wassberg.

LÄS MER: Leif Boork håller inte tillbaka när han erkänner precis vad han känner om Zlatan Ibrahimovic: ”Jag hoppas…”