Leif Boork håller inte tillbaka när han erkänner precis vad han känner om Zlatan Ibrahimovic: ”Jag hoppas…”

Leif Boork har åsikter om mycket.
Och han är helt säker på vad han egentligen tycker om Zlatan Ibrahimovic.
– När han köper in sig i Hammarby är det snudd på att jag slutar heja på dem, har Boork sagt.

Leif Boork är en av Sveriges mest meriterade hockeytränare, men numera är han kanske mest känd som Twitter-profil. Boork har åsikter om det mesta, håller inte igen med någon av sina åsikter, och det händer inte sällan att han hamnar i luven på diverse personer.

Ärliga orden om Zlatan

Boork är en åsiktsmaskin, och så har det alltid varit, även under åren han var tränare i SHL eller på annan hög nivå. En som Boork haft mycket att säga om genom åren är Zlatan Ibrahimovic. Boork har vid flertalet tillfällen uttryckt sig starkt kritiskt mot Ibrahimovic, och när han väl fått frågor om det så fortsätter Boork på samma tema – genom att vara fullständigt ärlig.

Leif Boork, hockey
180220 Leif Boork, head coach of Sweden in the Women’s Ice Hockey Classification match between Sweden and Korea during day eleven of the 2018 Winter Olympics on February 20, 2018 in Pyeongchang. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91987

För några år sedan, då Aftonbladet intervjuade Boork om hans aktivitet på Twitter, och sina starka åsikter om precis allt möjligt, så höll Boork inte tillbaka.

– Jag hoppas verkligen jag inte har ett sådant självförtroende. Hela hans attityd är så jäkla kaxig. Kaxig på ett sätt så han ser ner på sin omgivning det gillar jag inte, menade Boork.

LÄS MER: Hur Zlatan Ibrahimovic fick fem av fotbollsvärldens allra största att gå fullständigt i taket – med en enda mening

“Slutar heja på dem”

Boork hade tidigare skrivit på Twitter att han inte tyckte att Zlatans staty borde stå ”nånstans”. Extra problematiskt blev det när Zlatan klev in som delägare i Boorks favoritklubb Hammarby.

– Hammarbys idrottsideologi står i sån jävla kontrast till det jag upplever att Zlatan står för och sättet han uppträder. När han köper in sig i Hammarby är det snudd på att jag slutar heja på dem – i fotboll i alla fall.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
230324 Zlatan Ibrahimovic of Sweden in the mixed zone after the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Belgium on March 24, 2023 in Stockholm. Photo: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / JL0340

Leif Boork är tydlig med att han och Zlatan nog inte har så mycket gemensamt. Han går till och med så långt som att kalla Zlatan för ”sin motpol”.

– Ja… jag läste att han har 18 bilar i något garage och så vidare. Det är han kanske inte ensam om, men det är så långt från mina värderingar man kan komma.

LÄS MER: Zlatans oväntade bekännelse – vill se VM 94-hjälte som förbundskapten för landslaget: ”Vet hur det funkar”