Zlatans oväntade bekännelse – vill se VM 94-hjälte som förbundskapten för landslaget: "Vet hur det funkar"

Zlatans oväntade bekännelse – vill se VM 94-hjälte som förbundskapten för landslaget: ”Vet hur det funkar”

Det kan bli stora förändringar i svenska landslaget.
Zlatan Ibrahimovic har slutat och Janne Andersson kan få lämna.
”Ibra” har redan sagt vem han vill se som förbundskapten för Sverige.

Han är en av svensk fotbolls främsta spelare genom tiderna. Med hela tolv guldbollar och rekord som meste målgörare någonsin på herrsidan är Zlatan Ibrahimovic odiskutabelt Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna.

Zlatans karriär

Det är få svenska spelare som kan mäta sig med Zlatans meriter och skickligheter på planen. Men nu är karriären helt över och ”Ibra” har tackat för sig i det svenska landslaget för andra gången i karriären.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
151012 Sveriges Zlatan Ibrahimovic jublar efter sitt 1-0 mål under fotbollsmatchen i EM-kvalet mellan Sverige och Moldavien den 12 oktober 2015 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87090

Först gjorde han det efter EM 2016 och sedan återvände Ibrahimovic igen för en sista tur i den blågula tröjan. Han lämnar också ett sårat Sverige som nyligen missat fotbolls-VM och ser ut att missa även kommande fotbolls-EM nästa sommar.

LÄS MER: Jonas Therns brutalt ärliga åsikt om Zlatan Ibrahimovic – VM 94-ikonen erkänner: ”Det är beundransvärt”

Vill se 94-hjälte

Därför ser framtiden oviss ut för nuvarande förbundskapten Janne Andersson som hänger löst. Zlatan har tidigare varit väldigt tydlig med vem han vill se som förbundskapten för Sveriges herrlandslag.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
210322 Zlatan Ibrahimovic of the Swedish national football team during a press conference on March 22, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0090

Förut när debatten om att Sven-Göran Eriksson skulle ta över Blågult så var det inget som storstjärnan Ibra ville. Utan han ville att en tidigare landslagsspelare skulle ta över istället.
– Jag tror att man ska ha en gammal fotbollsspelare som varit med i landslaget, som gått igenom det och som känner till hur det funkar, sa Zlatan i en gammal intervju med tidningen Café.

LÄS MER: Kennet Anderssons oväntade kritik mot Zlatan – efter att han slutat i svenska landslaget: ”Jag kan förstå det”

Zlatan Ibrahimovic pekade sedan ut tre namn och det som alla tre hade gemensamt var att de varit en del av den berömda VM 1994-truppen. Då Sverige chockade hela fotbollsvärlden och spelade hem ett oförglömligt VM-brons.
– Jag är dålig på svenska tränare, om vi ska hålla oss inom Sverige. Men du har ju Roland Nilsson, Jonas Thern och Stefan Rehn, sa Zlatan i Café.

Vad tycker du om Zlatans ord? Dela artikeln och säg din åsikt!