Tommy Söderbergs ärliga ord om Zlatan Ibrahimovic som alla måste höra: "Jag har aldrig träffat en sån människa"

Tommy Söderbergs ärliga ord om Zlatan Ibrahimovic som alla måste höra: ”Jag har aldrig träffat en sån människa”

Han är en av svensk fotbolls största någonsin.
Zlatan Ibrahimovic har gjort det som många bara drömmer om.
Nu ger förre förbundskaptenen Tommy Söderberg sin ärliga bekännelse om ”Ibra”.

Det var just Tommy Söderberg som gav chansen till en ung Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget. Året var 2001 och svenske förbundskaptenen såg redan då potentialen i supertalangen från Rosengård.

Zlatans succé

22 år senare är Zlatan en av svensk fotbolls allra främsta spelare genom tiderna och många hävdar att han är den främsta. ”Ibra” har skrivit blågul historia genom att bli den meste målgöraren någonsin på herrsidan och vunnit Guldbollen hela tolv gånger under karriären.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tommy Söderberg, Zlatan Ibrahimovic, landslaget
031009 Fotboll, EM-kval, förhands, Sverige: Förbundskapten Tommy Söderberg och Zlatan Ibrahimovic. © Bildbyrån – 41170

Men sedan i våras är fotbollskarriären helt över och svenska folket kommer att sakna Ibrahimovic på fotbollsplanen. Förre förbundskaptenen Tommy Söderberg ger nu sin stora bekännelse om vad han egentligen tycker om Zlatan.

LÄS MER: Thomas Wassbergs helt klockrena sågning av Zlatan – efter ikonens oväntade kritik: ”Hälsa honom att…”

Söderbergs ord

Det är ärliga ord som alla fotbollsälskare borde lyssna på.
– Han är en otrolig ambassadör för fotbollen och idrotten i Sverige. Han gör ju saker på en fotbollsplan som ingen annan gör. Han har en otrolig spelförståelse, säger Söderberg i en intervju med SVT Sport.
– Jag har aldrig träffat en så vältränad människa. Han hade en sådan insikt i vad som krävdes för att ta de steg han har gjort.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tommy Söderberg, fotboll
221022 Tommy Söderberg under fotbollsmatchen i För livet cupen mot ALS mellan Malmölirare och Vilirare-ÖST den 22 oktober 2022 i Malmö. Foto: Mats Javerud / BILDBYRÅN / COP Cop 284 / MJ0019

Söderberg fick tre år ihop med Ibrahimovic i svenska landslaget från 2001 till 2004 och minns framförallt den första tiden ihop.
– Han var ju som andra nya när han kom in. Han var lite försynt och återhållsam och han lyssnade in. Och sedan växte han under hela resan, berättar tränarveteranen och fortsätter sin hyllning.
– Det stora genombrottet var ju EM 2004. Han blev så glad efter den matchen (5-0-segern mot Bulgarien) och han växte. Italien-matchen 2004 och 2-2-målet. Han gör ju sådana där mål. Inga andra skulle komma på att försöka göra den rörelsen. Och Buffon (Italiens målvakt) är ju rädd alltså, man ser på Buffon att han inte riktigt vågar gå in i kampen om bollen. Och så gör ju Zlatan den där klackrörelsen felvänd. Det är ju otroligt att bollen kan gå in mellan ribban och Vieris huvud.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic får den allra mäktigaste hyllningen av självaste Zinedine Zidane: ”Det är så vackert”

Tommy Söderberg hoppas att Zlatan får ett värdigt avsked av svenska fotbollsförbundet och ser gärna en roll för 41-åringen i landslaget inom kort.
– Vi hade ju med ”Swarre” (Stefan Schwarz) i U21-landslaget som en mentor. Med den erfarenheten som Zlatan har så skulle det ju vara bra. Sådana roller skulle man generellt satsa mycket mer på tycker jag, säger Söderberg i intervjun.

Vad är din ärliga åsikt om Zlatan Ibrahimovic? Dela artikeln och säg vad du tycker!