Zlatan Ibrahimovic får den allra mäktigaste hyllningen av självaste Zinedine Zidane: "Det är så vackert"

Zlatan Ibrahimovic får den allra mäktigaste hyllningen av självaste Zinedine Zidane: ”Det är så vackert”

De är två av fotbollsvärldens största namn.
Och det finns en stor respekt mellan stjärnduon.
Zinedine Zidane hyllar Zlatan Ibrahimovic till skyarna.

Det är en alldeles fantastisk karriär som Zlatan Ibrahimovic kan blicka tillbaka till. Han slog igenom stort hos Malmö FF och gjorde sedan en rekordflytt till Ajax i ung ålder.

Zlatans karriär

Då skulle det stora internationella genombrottet komma och italienska storklubben Juventus fick upp ögonen för den gänglige svensken med den unika tekniken. Spel i Juventus ledde vidare till Inter, en avstickare till Barcelona och sedan spel i Milan när ”Ibra” stod på toppen av sin karriär.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
150614 Sveriges Zlatan Ibrahimovic jublar efter mål under EM-kvalet i fotboll mellan Sverige och Montenegro den 14 juni 2015 i Stockholm. Foto: Niklas Larsson / kod NL / 44076

Många trodde sedan att han flyttade till Frankrike och PSG för att börja varva ned karriären i en sämre liga. Men då växlade Zlatan upp ännu mer och tystade alla kritiker.

LÄS MER: Leif Boork håller inte tillbaka när han erkänner precis vad han känner om Zlatan Ibrahimovic: ”Jag hoppas…”

Zidanes hyllning

Ibrahimovic radade upp titlar med PSG och blev klubbens meste målgörare genom tiderna. Han blev starten på en revolution av den franska ligan och det stora affischnamnet för klubbens totala erövring av Ligue 1.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zinedine Zidane, Real Madrid
160528 Real Madrids tränare Zinedine Zidane under finalen i Champions League mellan Real Madrid och Atletico Madrid den 28 maj 2016 i Milano. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87219

Till och med självaste Zinedine Zidane, som anses vara den bästa spelaren någonsin i fransk fotboll, charmades av svenskens framfart.
– Han gör mål, det är elegant och vackert att titta på. Han har redan vunnit med alla lag han spelat för. Men här, i Paris, spränger han alla gränser, har Zidane sagt om Zlatan enligt Le 10 Sport.

LÄS MER: Zlatan talar rakt från hjärtat och hyllar VM 94-hjälten Klas Ingesson på vackraste sätt med tårfyllda ord

Mäktiga ord som hade gjort vilken fotbollsspelare som helst knäsvag när det kommer från en av sportens riktigt stora ikoner. Ytterligare två franska storspelare gav även sina ärliga åsikter om Zlatan Ibrahimovic i samma intervju.
– Det var länge sedan vi hade några stjärnor i Ligue 1, och Ibrahimovic är en stjärna. Han har blåst liv i ligan på ett extraordinärt sätt, sa Michel Platini.
– Ibrahimovic gör alltid mål. Han skriver historia och få spelare kommer att kunna återupprepa vad han gjort, sa Jean-Pierre Papin.

Visst är det här en mäktig hyllning till Zlatan? Dela artikeln och säg din åsikt!