Svenska raseriet – efter pinsamma missen: ”Under all värdighet”

Tre Kronor straffades av en arrangörsmiss efter den första periodpausen av VM-matchen mot Slovakien.
Missen ledde i sin tur till att Slovakien kunde reducera till 2-1.

Sverige fick en kanonstart på den sista gruppspelsmatchen mot Slovakien. Redan efter den första perioden ledde Tre Kronor med 2-0 efter mål av William Nylander och Oliver Ekman-Larsson.

Efter den första periodpausen tog det överraskande lång tid innan det svenska laget kom ut till spel. Vilket resulterade i ett lagstraff och två utvisningsminuter direkt i starten av den andra perioden.

Enligt Tre Kronor berodde lagets försening på att rapporter från arrangören gjort gällande att det var problem med isen och att detta skulle skjuta upp starten av mittenperioden. Ett direktiv domarna inte tagit del av, något som ledde till att Oscar Lindberg fick åka och sätta sig i utvisningsbåset.

Efter beslutet visade förbundskapten Rikard Grönborg stor frustration mot domarteamet, dock utan resultat. I stället bidrog utvisningen till att Slovakien kunde reducera Sveriges ledning till 2-1 genom Tomas Matousek.

C Mores expert Lasse Granqvist var långtifrån nöjd över hanterandet av situationen.
– Det är uselt hanterat. Det är under all värdighet, säger Granqvist i C Mores sändning.

Trots incidenten vann Tre Kronor till slut matchen med 4-2.