Tre Kronor-stjärnans pappa tvingades sälja sportbilen: "Folk blev irriterade"

Tre Kronor-stjärnans pappa tvingades sälja sportbilen: ”Folk blev irriterade”

Att vara pappa till en NHL-stjärna kan vara helt suveränt, men det kan även ställa till med ganska oväntade problem.
I en intervju med BLT berättar Patrik Larsson om när sonen, Tre Kronor-stjärnan Oliver, gav honom en Lamborghini.
– Folk blev irriterade, säger Larsson till tidningen.

Patrik Larsson är aktuell som ny sportchef för SHL-klubben Karlskrona HK. Under de senaste åren har han varit bosatt i Tingsryd. Där har han varit sportchef för det Hockeyallsvenska laget, men han är också känd som pappa till hockeysönerna Oliver och Kevin Ekman Larsson.

Oliver har under senare år etablerat sig som en av NHL:s stora stjärnor. I en intervju med BLT berättar Larsson om ett roligt minne, när hans äldste son plötsligt överraskade honom med en sportbil. 

Pappa Larsson hade råkat avslöja att han hade en svag punkt för italienska bilar. Varpå Oliver tog saken i egna händer och en vacker dag stod det plötsligt en Lamborghini utanför familjens hus i Tingsryd. Det var heller ingen liten bil som sonen hittat, utan ett riktigt monster som kostade runt en och en halv miljon svenska kronor.
 Jag hade den i tre år, nu är den såld. För Oliver var det ingen bra ekonomisk affär. Det gick fort ibland men jag blev aldrig tagen för fortkörning, säger Larsson.

Sportchefen hade många minnesvärda stunder med sin fina kärra. Däremot var inte den dyra sportbilen lika populär bland människor på stan.
– Folk blev irriterade. Inte i Tingsryd för där finns inte jantelagen på det sättet, men den gick ju inte att åka och handla med. Skulle jag parkera krävdes det två parkeringsrutor därför att dörrarna var så breda när de skulle öppnas. Jag tröttnade till slut, säger han till BLT.

Larsson minns en utflykt med bilen lite extra. När han fick för sig att åka till Mantorp Park för att testa sitt vrålåk.
– Det gick fort dit och vi var uppe i över 300 kilometer i timmen på banan innan vi fick lugna ner oss. Det slet så mycket däck att vi var rädda att inte kunna ta oss hem, säger han till tidningen.

Nu väntar alltså jobb i Karlskrona för Larsson härnäst. 47-åringen har sedan tidigare en stark relation med SHL-laget efter att ha gjort sex säsonger som spelare i klubben. Karlskrona har gjort två raka säsonger i den svenska högstaligan efter den överraskande uppflyttningen 2015. Under den nyss avslutade säsongen placerade sig klubben på 11:e plats i grundserien och missade slutspel med blott två poäng.

Se Oliver Ekman-Larsson briljera i NHL:

LÄS MER: Kanadensiske backbjässen klar för SHL-klubben