Bekräftat: Kanadensiske backbjässen klar för SHL-klubben

Bekräftat: Kanadensiske backbjässen klar för SHL-klubben

Skellefteå AIK har satt sin backbesättning inför den kommande säsongen. I dag blev det officiellt att klubben värvar kanadensaren Morgan Ellis från AHL-laget Chicago Wolves.

Efter spekulationerna, där bland annat spelarens fru börjat följa en balettskola i Skellefteå på sociala medier, är det nu officiellt att 25-årige Morgan Ellis ansluter till Skellefteå AIK. Backen, draftad i fjärderundan av Montreal Canadiens 2010, har den senaste säsongen varit assisterande kapten i AHL-klubben Chicago Wolves som är en del av St Louis Blues organisation.

Ellis, med tre NHL-matcher på meritlistan, har skrivit på ett ettårskontrakt med Skellefteå AIK. Tidigare Skellefteå-spelaren Bud Holloway ska enligt klubben ha varit en bidragande anledning till att man lyckats knyta åt sig den 96 kilo-tunge Ellis, då de spelade tillsammans för två år sedan.
– Det är verkligen roligt att vi har kunnat locka honom till Skellefteå AIK. Han är en spelskicklig högerfattad tvåvägsback som har ett riktigt bra skott. Och trots sin storlek är han dessutom väldigt skicklig på skridskorna, säger sportchefen Mikael Lindgren till klubbens hemsida.

LÄS MER: Klart: Första värvningen fullbordad – värvar från SHL-rivalen