Uppgifter: Trion lämnar Nordamerika – nu jublar SHL-klubbarna

Uppgifter: Trion lämnar Nordamerika – nu jublar SHL-klubbarna

San Diego Gulls och Chicago Wolves är utslagna ur AHL-slutspelet.
Något som innebär att ett flertal spelare kan komma att presenteras av SHL-klubbar inom kort.
Detta rapporterar Mr Madhawk under söndagen.

I skuggan av Stanley Cup är AHL-slutspelet i full gång. Under natten mot söndag slog San José Barracuda ut San Diego Gulls efter 4-1 i matcher medan Grand Rapids Griffins gjorde processen kort med Chicago Wolves efter att ha vunnit slutspelsserien med samma siffror.

Detta leder till att flertalet spelare nu kan lämna ligan för spel i SHL. Som tidigare avslöjats är tre av de båda utslagna AHL-lagens spelare så gott som klara för SHL. San Diegos Max Görtz har tidigare uppgetts vara klar för Malmö Redhawks. Forwarden som tidigare spelat juniorhockey i klubben kommer enligt Mr Madhawk att presenteras för SHL-klubben inom kort.

Även hans lagkamrat Nick Sörensen i Gulls uppges vara klar för spel i den svenska högstaligan. Corren uppgav för några veckor sedan att 22-åringen vänder hem till SHL och Linköping för att försöka få fart på karriären igen. Senast när Anaheim Ducks (som forwarden tillhör) spelat klart i Stanley Cup-slutspelet väntas övergången bli officiell.

Den tredje spelare som uppges lämna den amerikanska andraligan för spel i SHL är Morgan Ellis. Mr Madhawk rapporterade för några dagar sedan att Chicago Wolves-backen är klar för Skellefteå och kommer att presenteras inom den närmaste tiden. Ellis uppges välja SHL eftersom han är vän till kanadensaren Bud Holloway som ryktas ligga bakom värvningen.

LÄS MER: Mäktiga Stanley Cup-succén – nu är han större än Sudden, Näslund och Loob