Mäktiga Stanley Cup-succén – nu är han större än Sudden, Näslund och Loob

Mäktiga Stanley Cup-succén – nu är han större än Sudden, Näslund och Loob

Jakob Silfverberg är helt glödhet just nu.
Svensken gjorde i natt sitt nionde mål i detta Stanley Cup-slutspel och klev därmed förbi en exklusiv skara svenska NHL-legendarer.

Anaheim Ducks stod för en mäktig vändning i natt när han man kvitterade matchserien mot Nashville Predators till 1-1 efter en 5-3-seger.

Självklart slog Anaheims slutspelskung Jakob Siflverberg till igen. Svensken gjorde sitt nionde mål i Stanley Cup den här våren och är med det i delad ledning över slutspelets bästa målgörare. Men desto större är att Silfverberg tagit steget förbi en rad stora NHL-svenskar genom tiderna.

26-åringens nionde slutspelsmål gör honom bättre än vad Mats Näslund, Håkan Loob, Mats Sundin, Fredrik Modin och Mikael Samuelsson lyckades nå under ett slutspel. De nådde bara åtta mål. Näste man på listan för Silfverberg att jaga är självaste Peter Forsberg med 10 mål 1996. Över det har både Henrik Zetterberg och Johan Franzén nått med 13 fullträffar.

Den allra bästa svensken i slutspelssammanhang heter Daniel Alfredsson och gjorde hela 14 mål för Ottawa Senators i Stanley Cup-slutspelet våren 2007. Men om det blir ännu en Stanley Cup-final för Anaheim finns det alla möjligheter för Silfverberg att nå ikapp ”Alfie”.

LÄS MER: Nya målsuccén för Silfverberg – toppar målligan i Stanley Cup.

Se Silfverbergs mål i natt här: