Tack, SVT! Sebastian Larsson och Joel Lundqvist i en så oerhört känslosam nattduell mot varandra är ren tv-historia

Vad var det som egentligen hände?
Bästa vännerna Sebastian Larsson och Joel Lundqvist mot varandra i en nattduell.
Det är ett av de starkaste ögonblicken i Mästarnas mästares historia. Tack, SVT!

Det här är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Ända sedan det stod klart att Sebastian Larsson och Joel Lundqvist tackat ja till årets säsong av ”Mästarnas mästare” har det vattnats i munnen hos SVT-folket. Två av svensk idrotts största vinnarskallar senaste åren och från de två största sporterna i vårt land – fotboll och hockey – mot varandra i 10 avsnitt.

Sebastian & Joel

Duon fick sätta tonen för den nya säsongen som den allra tuffaste under det hyllade tv-programmets 16-åriga existens. Ännu bättre blev det så klart när tv-inspelningarna drog igång och båda två fann varandra direkt.

Sebastian Larsson, Joel Lundqvist, Mästarnas mästare
Sebastian Larsson och Joel Lundqvist ställs mot varandra i en högdramatisk nattduell i Mästarnas mästare. FOTO: SVT

De blev omedelbart bästa vänner, flyttade ihop och sedan dess har vi fått följa den vackraste ”bromance” utveckla sig mellan Sebastian och Joel. Men allt det fina har sitt slut och det här blev ett brutalt uppbrott.

Ultimata sveket

Joel Lundqvist var redan klar för nattduell och från första parkett får han se sin ”roomie” Sebastian Larsson förlora söndagens kval. Chocken är total. Det vi får följa sen är ren och skär tv-historia och ett av programmets starkaste ögonblick någonsin.

Artikeln fortsätter nedanför.

Hela uppbyggnaden till nattduellen är en så oerhört obekväm stämning när vännerna tvingas till det ultimata sveket mot varandra.
– Min rumskamrat och demon. Men är det någon som jag ska åka mot så är det min roomie. Vi vet att folk måste lämna, så är det bara, säger en märkbart tagen Sebastian i kvällens avsnitt.
– Roomie i nattduellen. Vi hade ju byggt upp att vi skulle stå där i slutet, tillsammans. Det var ju tanken. Det blir tufft mot ”Sebbe”, det blir väldigt speciellt, säger Joel och verkar ändå vara lugnare.

Moralisk final

Skymningen faller, programledaren Micke Leijnegard tänder sina ödesstavar, pampig krigsmusik ramar in allt på bästa sätt och de två kombattanterna kliver ut till den mest känslosamma nattduellen i tv-historien. De bästa vännerna, rumskamraterna, förvandlas till varandras bödlar i den moraliska finalen av Mästarnas mästare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sebastian Larsson, Joel Lundqvist, Mästarnas mästare
Sebastian Larsson kan inte tro att det är sant i nattduellen. FOTO: SVT

Det är knappt så att man vågar titta… Sedan är det över på bara någon minut och Leijnegard summerar allting med ett enda ord: ”Oj”.

Larssons ilska

Sebastian Larsson är mer arg än glad och istället för att välja lyckan vinna skäller han ut Joel Lundqvist. Det säger verkligen allt om ex-fotbollsspelarens karaktär och personlighet.
– Du hade ju den, för fan! Du gav den till mig, säger Sebbe.
– Bra jobbat, grattis! Nu tar du hem det här, det gör du väl, säger Joel, som knappt verkar ha insett vad som precis hänt.

LÄS MER: Nakenchocken i Mästarnas Mästare – nu visar SVT upp censurerade bilden som tv-tittarna inte alls fick se

De förenas i en varm kram innan de skiljs åt – för den här gången – för vi alla vet att det här bara är början på en livslång vänskap.
– Nu känns det bara jäkligt tråkigt att det var mot Joel, om jag ska vara ärlig, erkänner Sebastian och tar farväl av sin roomie med följande ord:
– Det har varit grymma veckor, vi ses och hörs.

Vad tycker du om nattduellen mellan Sebastian och Joel? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev