Så pinsamt att se Joel Lundqvists agerande i Mästarnas mästare – nu får du väl skärpa till dig

Skärp till dig, Joel Lundqvist!
Du är en av de mest vältränade som någonsin varit med i Mästarnas mästare.
Nu är det hög tid att börja bevisa det och sluta lalla runt.

Det här är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Vi har nått avsnitt sju av hyllade SVT-programmet ”Mästarnas mästare” och nu börjar det bli på allvar. Smekmånaden i Katalonien är över, artighetsfraserna är avklarade och nu är det dags att börja leverera för att nå den åtråvärda finalen.

Besviken på Joel

Årets säsong har bjudit på många imponerande insatser i tävlingarna och en oerhört fin stämning bland deltagarna. Men det som hittills har gjort en mest besviken är Joel Lundqvist och hans halvtaskiga inställning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Joel Lundqvist, Mästarnas mästare
Joel Lundqvist har hittills gjort en besviken i Mästarnas mästare. FOTO: SVT

Det känns som att ”Kaptenernas kapten” är på semester i Spanien och bara njuter av utsikten. Var är glöden? Var är den där intensiva blicken som vi minns från isen? Var är ditt jävlar anamma!?

Lundqvist må ha blivit 42 år gammal men han avslutade sin elitkarriär som hockeyspelare på högsta svenska nivå i april 2023. Alltså bara fyra månader innan inspelningarna av Mästarnas mästare drog igång i september, vilket gör honom till en av de mest vältränade deltagarna i programmets historia.

Lundqvists fördel

Vilket verkligen märks när han tar av sig på överkroppen och flexar musklerna, något som vi fick se två gånger om i kvällens avsnitt. Men om vi jämför med Anja Pärson och Jimmy Samuelsson, som avslutade sina elitkarriärer för över 10 år sedan, så har Joel en otrolig fysisk fördel.

Ändå är det så oerhört konstigt att han nu är klar för sin andra raka nattduell. Visst har han haft en del otur med träpelare i skallen och tappade flaggor men kom igen, en av SHL:s främsta spelare genom tiderna borde slakta det här motståndet i ren styrka och viljekraft.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Joel Lundqvist, Mästarnas mästare
Joel Lundqvist klar för sin andra raka nattduell i Mästarnas mästare. FOTO: SVT

Sedan får han faktiskt skylla sig själv när han inte verkar ta tävlingsmomenten på allvar och mer njuter av omgivningen i vackra Katalonien samt det goda sällskapet. I ett kval mot Anja Pärson och Johanna Davidsson väljer han alltså domino och blir besegrad på nytt.

Titta på Larsson

Gör det bara enkelt för dig och ta magdödaren för att briljera fullständigt, Lundqvist är ju känd för att ha vunnit alla försäsongstester i Frölunda och en sådan utmaning hade blivit rena rama barnleken. Men nu riskerar han att åka ut nästa vecka och det är dags att skärpa till sig.

Titta bara på rumskamraten Sebastian Larsson som har vunnit tre raka avsnitt och vet precis vad det handlar om. Det är dags att sluta lalla runt och börja prestera ordentligt, Joel.

Vad tycker du om Joel Lundqvist i Mästarnas mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Joel Lundqvists hjärtevärmande tårar i Mästarnas mästare berör alla – orden om brorsan Henrik får deltagarna att brista ut i gråt

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev