Joel Lundqvists hjärtevärmande tårar i Mästarnas mästare berör alla – orden om brorsan Henrik får deltagarna att brista ut i gråt

Joel Lundqvist är en av SHL:s främsta spelare någonsin.
Och när han får se sin hyllningsfilm i Mästarnas mästare svämmar känslorna över.
– Det var så mycket känslor, fantastiskt fint!, säger han i SVT-programmet.

Vi är mitt inne i den sextonde säsongen av hyllade SVT-programmet Mästarnas mästare. Det har beskrivits som den tuffaste säsongen någonsin men man slås också av hur oerhört fin stämningen bland deltagarna är.

Joels hyllningsfilm

Många har visat sig från sin allra bästa sida och när det är dags för Joel Lundqvists hyllningsfilm så tar tårarna över. För trots att det bara är hockey det handlar om så går bilderna rakt in i hjärtat.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Joel Lundqvist, Mästarnas mästare
Joel Lundqvist berörs till tårar i Mästarnas mästare. FOTO: SVT

SVT-programledaren Micke Leijnegard vägleder genom hockeylegendarens långa och framgångsrika karriär.
– Joel Lundqvist har kallats ”Kaptenernas kapten” inom svensk hockey. Och det finns en anledning. Han är för många en ikon i hockey-Sverige. Och det är klart, har man spelat 1 089 matcher i SHL och vunnit 11 mästerskapstitlar, däribland tre VM-guld med Tre Kronor, så är man en av de stora, säger Leijnegard i kvällens avsnitt.
– Jag trodde nog att de tillhörde det förflutna, den gamla tidens hockeyhjältar som med bara en blick kunde avgöra matcher. Men i så fall är du ett modernt undantag, Joel. Jag har själv sett dig domdera lagkamrater, publik och motståndare – men även gjort domarna osäkra. Det gör dig till en levande hockeylegendar.

Vinner VM-guld

Lundqvist är en av Frölundas allra största ikoner i klubbens historia men han har också gjort så mycket för Tre Kronor. Med sina tre VM-guld är han tillsammans med tre andra de enda som vunnit så många guldmedaljer och då pratar vi om storheter som Sven Tumba, Mats Sundin och Jonas Bergqvist.

Artikeln fortsätter nedanför.

Sedan blir det fokus på hockey-VM 2017, när Joel lyckas övertala tvillingbrorsan Henrik Lundqvist att lämna Nordamerika för att spela ihop i landslagströjan.
– Jag drog ett sms till honom att det var ett gött gäng. Jag såg chansen att det kunde vara läget som vi väntat på i alla år. Det var stort, vi hade vuxit upp tillsammans och upplevt så mycket på var sitt håll. Nu skulle vi på något sätt sluta cirkeln, det kändes som att det var perfekt tajming för allting, berättar Joel Lundqvist i SVT.

Berörs till tårar

Det var en barndomsdröm att vinna VM-guld ihop och när finalen mot Kanada går till straffar kliver ”Henke” fram som den stora hjälten och räddar samtliga. Ett klassiskt svenskt idrottsögonblick och den perfekta solskenshistorien för tvillingbröderna som får lyfta VM-pokalen på isen, inför sina stolta föräldrar på läktaren.
– Att få stå där, nationalsång, flaggan går upp, brorsan…, säger en uppenbart känslosam Joel som tvingas hålla tillbaka tårarna.
– Äh, det var… Det var så känslomässigt. Att få sluta cirkeln. Det var så mycket känslor i det där ögonblicket och att få dela det här var fantastiskt fint!

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anja Pärson, Mästarnas mästare
Anja Pärson bryter ihop i tårar under Mästarnas mästare. FOTO: SVT

Filmen om Joel Lundqvists hockeyliv berör de andra deltagarna till tårar och alla blir så oerhört känslosamma.
– Att Joel och Henrik fick spela tillsammans och att deras föräldrar var på läktaren. Ouff, jag känner hur rörd jag blir och det bara brast och kom tårar. Det är så fint, det är så jävla fint, säger Tony Rickardsson i nya avsnittet av Mästarnas mästare.
– Det är jättefint att se hur Joel berörs av det här. Livet har gått vidare efter karriären och han har nog inte haft så mycket tid att reflektera över hur fin karriär han haft. Det var känslosamt, säger Emma Johansson.
– Det jag tar med mig från Joel är kärleken till sporten. Den där starten från när man är liten och skottar upp en liten plan på bakgården. Det är kärnan av allt egentligen, säger Anja Pärson.
– Han har alla de egenskaperna som jag själv värdesätter så otroligt mycket och vet hur mycket det betyder för ett lag. Enligt mig så rankas Joel, som idrottsman, i den absoluta toppen, säger Sebastian Larsson.

Visst går det här rakt in i hjärtat och lockar fram tårar? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Nu avslöjas sanningen om lyxhuset i Mästarnas mästare – så otroligt mycket kostar deltagarnas hem under SVT-programmet

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev