Tony Rickardsson är helt ostoppbar i Mästarnas mästare – och nu fruktar alla den nya Kungen av Nattduellen

Det är när mörkret faller som han hugger.
Vi har fått en helt ny ”Kobran” i Mästarnas mästare.
Han heter Tony Rickardsson och blir nu ostoppbar i SVT-programmet.

Det här är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Vilken otrolig uppvisning av Tony Rickardsson! Ja, inte själva tävlingarna i Mästarnas mästare för där har speedwayikonen tyvärr varit chanslös under den här stenhårda säsongen.

”Kobran” Tony

Det var ingen direkt som höjde på ögonbrynen när det stod klart att 53-åringen kom sist i det fjärde avsnittet och sedan återigen misslyckades i kvalet. För så kommer det se ut varenda vecka när Tony möter de här andra fysiska fenomenen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tony Rickardsson, Mästarnas Mästare
Tony Rickardsson i nattduellen igen. FOTO: SVT

Men vad gör det när Rickardsson har tagit över manteln som den nya ”Kobran” i Mästarnas mästare. 2013 gick Bernt Johansson hela vägen till final tack vare att ingen kunde slå honom i nattduellen, på fyra försök vann han varenda duell och fick välförtjänt det respektingivande smeknamnet Kobran.

Skickar ut Wijk

Nu är Tony Rickardsson den nya Kungen av Nattduellen. Och hans senaste offer blev Anna Wijk på söndagskvällen.

Artikeln fortsätter nedanför.

Hela avsnittet hade handlat om innebandyhjältens så oerhört fokuserade blick och unika vinnarskalle. Men ingen verkar kunna rå på Tonys ruskiga handleder och reaktionsförmåga i absolut världsklass – och det fick vi återigen se bevis på när Wijk blev nästa deltagare att lämna programmet på grund av motorlegendaren.
– Det känns lite tomt. Jag är självklart glad för avancemang men jag lider också med dig, säger Rickardsson och vänder sig mot Anna.
– Tony blir farlig, han har varit här två gånger och vunnit två. Han är på g nu!, svarar hon.

Förbannat trevlig

”Pappa Tony”, som de andra kallar honom, kommer nu att bli fruktad när mörkret faller. Och ser vi till konkurrensen så är det inte särskilt många som direkt är kända för sina reaktionsförmågor.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tony Rickardsson, Mästarnas Mästare
Tony Rickardsson är den nya kungen av nattduellen. FOTO: SVT

En cyklist, en hockeyspelare, en slalomåkare, en fotbollsspelare och en äventyrare skrämmer nog inte Tony direkt i en nattduell. Det skulle väl vara brottaren Jimmy Samuelsson som kan ha snabba nypor efter alla halvnelson och det kan bli en ruskig duell om de ställs mot varandra framöver.
– Jag tycker att nattduellen är kul och jätte-jättespännande. Det är en konstig känsla men jag gillar tävlingsformatet, erkänner den nya Kobran.

LÄS MER: Micke Leijnegard avslöjar sanningen om Mästarnas mästare – ger nu svaret på det som många undrar: ”Det är sinnessjukt”

Man unnar ju verkligen Tony Rickardsson att vara kvar i SVT-programmet, inte minst för att han är så förbannat trevlig. Ögonblicket precis innan nattduellen med alla deltagare går rakt in i hjärtat och är en av avsnittets finaste stunder.
– Vi vill bara säga ”på återseende” igen och jag brukar ha väldigt svårt för det här. Men jag tror ändå jag passar på och ta en kram ändå, säger en känslosam Tony.

Vad tycker du om kvällens avsnitt av Mästarnas mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev