SVT borde lägga ned Mästarnas mästare efter den här säsongen – nu är det dags att ta farväl av tittarfavoriten

Svenskarna älskar verkligen ”Mästarnas mästare” i SVT.
Och den nya säsongen är verkligen mästerligt bra tv.
Just därför är det dags att lägga ned allas favoritprogram.

Nya säsongen av ”Mästarnas mästare” lever verkligen upp till de höga förväntningarna. SVT har marknadsfört den sextonde säsongen som den tuffaste någonsin och programledaren Micke Leijnegard upprepar gärna det i alla avsnitten.

SVT har lyckats

Med stora ikoner som Anja Pärson och Tony Rickardsson, blandat med unika vinnarskallar som Sebastian Larsson, Joel Lundqvist och Johanna Ahlm samt årets nya tittarfavorit Johanna Davidsson har SVT verkligen lyckats toppa konkurrensen på bästa sätt i Katalonien.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mästarnas mästare, SVT
Micke Leijnegard har alltid varit programledare för Mästarnas mästare. FOTO: SVT

Efter några halvtrötta år, 2022 framförallt, med olika gruppspel och det så kritiserade ”Mästarkvalet” har programmet hittat tillbaka till det som alla älskar. Hittills har varje tävling under de tre första avsnitten varit en rejäl kamp och deltagarna har tagit sig an utmaningarna på fullaste allvar.

”Mästerligt bra”

Årets säsong är mästerligt bra och för första gången på många år det oerhört svårt att förutse vem som ska vinna hela tävlingen. Till skillnad mot tidigare år när stora namn som Nils van der Poel, Peter Forsberg, Magdalena Forsberg och Ingemar Stenmark varit självklara redan från första dagen så finns det 4-5 potentiella slutsegrare i det här supergänget.

Just det därför ska det bli så oerhört spännande att fortsätta följa dramatiken varje söndagskväll ända till mitten av april. Men trots att det kryllar av vinnarskallar som hade offrat kroppsdelar för att vinna lekar i tv så blir man också tagen av vilken otroligt god stämning det är i huset.

Lägga ned MM

Sebbe och Joel har hittat en vänskap för livet och kvällens avslutande middag hade gärna fått pågå många minuters sändningstid till. Den här säsongen har verkligen allt och kommer också att gå till historien som en av de allra bästa upplagorna av Mästarnas mästare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mästarnas mästare, SVT
Mästarnas mästare Bildtext: Vilket lag vinner den klassiska lagbanan? Foto: Janne Danielsson/SVT

Just därför växer oron inom en. För hur ska egentligen SVT kunna toppa det här nästa år? Hur ska de kunna hitta en bättre samling atleter till en ny säsong när de redan dammsugit svenska idrottseliten sedan 2009.

LÄS MER: Ett hån mot Tony Rickardsson i Mästarnas mästare – så ovärdigt för en av våra främsta idrottare någonsin

När man tänker efter så är det här den perfekta finalen för allas favoritprogram i tv, allt annat efter denna stenhårda säsong kommer att framstå som mellanmjölk. Därför borde SVT lägga ned Mästarnas mästare efter säsongsfinalen i år, även om det gör ont i hjärtat att skriva just de orden.

Vad tycker du om kvällens avsnitt av Mästarnas mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev