Ett hån mot Tony Rickardsson i Mästarnas mästare – så ovärdigt för en av våra främsta idrottare någonsin

Ett hån mot Tony Rickardsson i Mästarnas mästare – så ovärdigt för en av våra främsta idrottare någonsin

Han är en av våra främsta idrottare genom tiderna.
Men i Mästarnas mästare är Tony Rickardsson helt chanslös.
Det är ett direkt hån mot den folkkära speedway-ikonen.

Det här är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Årets upplaga av SVT-långköraren ”Mästarnas mästare” har beskrivits som den tuffaste någonsin och efter två avsnitt är det bara att hålla med. Vilka otroliga idrottare man lyckats övertala att ställa upp och det är en stenhård konkurrens som man aldrig har sett förut – och så har vi Tony Rickardsson.

Tony utklassad

En av våra mest framgångsrika och folkkära idrottare genom tiderna och med en makalös idrottskarriär i ryggen. Rickardsson dominerade en hel sport och går till historien som en av de främsta speedway-åkarna i historien.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tony Rickardsson, Mästarnas mästare
Mästarnas mästare Bildtext: Tony Rickardsson Foto: Janne Danielsson/SVT

Han vann individuellt VM-guld 1994, 1998, 1999, 2001, 2002 och 2005 men i årets Mästarnas mästare är han helt chanslös. Tony får mest agera rolig farbror och bjuda på minnesvärda anekdoter på middagarna under årets säsong, för när det kommer till tävlingarna har 53-åringen blivit utklassad av de yngre förmågorna.

Rickardsson sist

Veteranen kom sist i den första orienteringstävlingen, klarade ”bara” fem minuter i jägarvilan och kom tredje sist, gjorde bort sig i siffertävlingen och kom sist samt näst sist i ”Sisyfos” med endast en innebandyspelare bakom sig. Men det blir ju ganska självklart när man tittar på konkurrensen som Tony Rickardsson ställs mot i år.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tony Rickardsson, Mästarnas mästare
Tony Rickardsson i den första nattduellen i Mästarnas mästare. FOTO: SVT

Anna Wijk är 32 år och avslutade karriären 2022, Johanna Ahlm är 35 år och avslutade karriären 2019, Sebastian Larsson är 38 år och avslutade karriären 2022, Emma Johansson är 39 år och avslutade karriären 2016, Johanna Davidsson är 39 år och egentligen fortfarande aktiv, Joel Lundqvist är 41 år och avslutade karriären 2023. Medan ”pappa Tony” som han kallas i gänget avslutade sin karriär 2006(!) och faktiskt skulle kunna vara far till några av deltagarna.

LÄS MER: SVT borde be om ursäkt till Anja Pärson för beteendet i Mästarnas mästare – det här hade Ingemar Stenmark aldrig accepterat

Det är hån mot Rickardsson att han plockats ihop med så färska idrottspensionärer och vilken annan säsong som helst hade han mycket väl kunnat gå långt. Men nu är han först in i nattduellen och även om han borde ha goda chanser med sin reaktionsförmåga som resulterat i elva VM-guld, så lär han snart få återvända dit igen. Tony Rickardsson förtjänar bättre än så.

Vad tycker du om kvällens avsnitt av Mästarnas mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev