Micke Leijnegard avslöjar sanningen om Mästarnas mästare – ger nu svaret på det som många undrar: ”Det är sinnessjukt”

Micke Leijnegard har varit Mästarnas mästare trogen i alla år.
Nu avslöjar han sanningen om det så hyllade SVT-programmet.
– Det är sinnessjukt alltså, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Ända sedan starten 2008 har programledaren Micke Leijnegard blivit synonym med hyllade SVT-programmet ”Mästarnas mästare”. Vi är nu inne i den 16:e säsongen av tävlingsprogrammet för ex-idrottare och Leijnegard har lett varenda avsnitt med stadig hand.

Mr. Mästarnas mästare

Det märks också i tv-rutan hur mycket han älskar att vara programledare för just Mästarnas mästare och att få jobba med många av hans största idoler från svensk idrott. I dag är han 59 år gammal och det har egentligen aldrig varit några konstigheter att han blivit ”Mr. Mästarnas mästare” i SVT.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mästarnas Mästare, SVT
Mästarnas mästare Bildtext: Ikväll är det dags för den klassiska tävlingen Sisyfos. Foto: Janne Danielsson/SVT

Men det krävs ett enormt hårt jobb och nu avslöjar Micke Leijnegard sanningen om tv-programmet och just hårt han jobbar på tv-inspelningarna.
– Det är sinnessjukt alltså. Hur många timmar är man vaken på ett dygn? Man sover sju, och de som är kvar de jobbar man när man är på Mästarnas mästare. Ibland känner man att man inte orkar och att man börjar bli gammal, men det funkar, erkänner han i en intervju med Aftonbladet.

Leijnegard avslöjar lön

Även förberedelserna inför en ny säsong är tuffa och SVT-profilen avslöjar att han ”jojo-bantar” inför inspelningsveckorna utomlands.
– Man måste ju se till att man inte ser helt äcklig ut. När våren kommer så är jag lite ”fläbbig”… Men då åker vi till stugan och så snickrar jag och då är man lite bättre form när man åker tillbaka, berättar han för kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Micke Leijnegard, SVT
220915 Programledare Micke Leijnegard inför en tävling i tv-programmet Mästarnas Mästare den 15 september 2022 i Budva. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0102

Men den stora frågan är hur mycket han egentligen tjänar på att vara ansiktet utåt för ett av svensk tv:s mest populära program. Nu svarar Leijnegard och avslöjar sina ekonomiska förutsättningar.
– Jag är fastanställd och har lön på ett public service-bolag, det säger väl allt, så jag tjänar inga pengar liksom. Jag har så jag klarar mig, ibland blir det för mycket månad kvar i slutet på pengarna. Det funkar, tack och lov har jag då Sanna (frun) som är ekonomisk och smart. Innan jag träffade henne så var det ju mycket minus ibland, berättar han i intervjun och avslöjar att det inte blir något extra för just Mästarnas mästare.
– Nej, men det påverkar ingenting. Jag tjänar någonstans runt 70 000 i månaden. Det är jättebra, men är man nästan 60 och jobbat som journalist sedan man var 22 så… ja.

Vad tycker du om Micke Leijnegard som programledare? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Anja Pärsons tuffa kärleksbesked under Mästarnas mästare – erkänner nu sanningen med hustrun Filippa: ”Vi är inte…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev