Anja Pärsons tuffa kärleksbesked under Mästarnas mästare – erkänner nu sanningen med hustrun Filippa: ”Vi är inte…”

Hon är högaktuell i SVT:s Mästarnas mästare just nu.
Men Anja Pärsson erkänner också tuffa kärleksbeskedet med hustrun Filippa.
– Det finns inga par som mår bra hela tiden, säger hon till Hemmets Journal.

Anja Pärson kan blicka tillbaka till en alldeles fantastisk idrottskarriär. Med otroliga 19 OS- och VM-medaljer i alpint samt två totalsegrar på världscupen är hon en av våra främsta skidhjältar genom tiderna.

Anjas kärleksbesked

Just nu är hon högaktuell som en av deltagarna i SVT-succéprogrammet ”Mästarnas mästare”. Efter att ha tackat nej till tv-kanalen i många år får vi nu se Anja göra upp i en stenhård konkurrens av årets säsong som är tuffare än vanligt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anja Pärson, Mästarnas mästare
Mästarnas mästare Bildtext: Anja Pärson, alpint Foto: Janne Danielsson/SVT

Men vid sidan av tv-kamerorna erkänner Pärson nu sanningen om kärleksbekymren med hustrun Filippa Rådin. De har varit ett par i över 15 år och gifte sig 2014, tillsammans har de barnen Emmi, Elvis och Maximilian.

Pärson erkänner nu

Kärleken brinner fortfarande stark men Anja avslöjar att paret går i parterapi och har gjort så i flera år.
– Ingen av oss är den samma som vi var när vi träffades men jag upplever att ju äldre man blir tillsammans desto mer lika blir man varandra, säger hon i en intervju med Hemmets Journal.
– Vi är inte naiva, vi fattar att varken livet eller en relation alltid är på topp. Men vi utmanar varandra och utvecklas hela tiden, både som par och individer. Filippa och jag vet att vi vill leva resten av vårt liv tillsammans och skulle något uppstå mellan oss så har vi förmågan att alltid kunna prata med varandra.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anja Pärson, Filippa Rådin, Idrottsgalan
240122 Anja Pärson och Filippa Rådin under Idrottsgalan den 22 januari 2024 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JZ0490

Anja Pärson berättar att de går i terapi för att kunna utveckla relationen ytterligare.
– Vi går dit när vi känner att vi behöver en tredje part. Det är skönt att få verktyg med sig och vi vill visa andra att det inte är en speciellt stor grej att gå till en terapeut, inte minst i förebyggande syfte, säger den alpina legendaren.
– Det finns inga par som mår bra hela tiden. Men vi är de vi är och det är viktigt att avdramatisera vissa saker ibland. En fördel är att vi är väldigt bra på att lyfta varandra och att vi känner varandra utan och innan.

Tillbaka till Mästarnas mästare igen så beskriver Anja årets deltagare som ett väldigt härligt gäng.
– Redan när vi alla träffades på Arlanda kände vi hur vi bondade. Det blev många djupa och stora samtal redan från början, säger hon i intervjun och kan i efterhand ångra att hon inte tränade mer för det fysiskt krävande tv-programmet.
– Jag hade inte tränat så hårt så jag kan väl inte säga att jag kände något slags övertag. Som gammal elitidrottare känner man sig alltid som en aktiv idrottare i huvudet men kroppen hänger liksom inte med och är snarare som en pensionärs.

Vad tycker du om Anja Pärsons insats i Mästarnas mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Johanna Ahlms hjärtskärande ord bakom kameran efter att ha fått lämna Mästarnas mästare först av alla: ”Jag känner att…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev