SVT-experten Björn Ferrys brutalt ärliga ord om Stina Nilsson – släcker nu allt hopp: ”Det känns kört”

Stina Nilsson drömmer fortfarande om en plats i skidskytte-VM.
Men nu tar Björn Ferry kål på alla förhoppningar för svenskan.
– Stinas VM-plats känns körd om inget oförutsett händer, säger experten till SVT Sport.

Säsongen har hittills varit tuff för Stina Nilsson som inte fått varken skyttet eller åkningen att stämma ihop. Tredje säsongen som skidskytt har därför blivit rejält motig och förra veckan blev hon även petad i världscupen och nedskickad till IBU-cupen.

Stinas VM-hopp

Efter två raka topp 10-placeringar i slovenska Pokljuka är svenskan nu tillbaka i världscupen igen, som reserv på plats i Antholz. Det har varit frågetecken kring Elvira Öbergs hälsa och därför fick Nilsson följa med landslagstruppen till Italien.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221113 Stina Nilsson under skidskyttepremiären i sprint för damer den 13 november 2022 i Idre. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0034

Än lever också hoppet för Stina om en plats till skidskytte-VM i februari. Men efter dagens besked att Öberg är frisk igen och med stor sannolikhet ska tävla i Antholz så släcks nog det sista hoppet för Nilsson.
– Ledningen har ju sagt att allt är öppet och att de väger in både de senaste och de historiska resultaten, men det är klart att det känns som att de ska mycket till för att Stina ska få chansen i VM, säger experten Björn Ferry till SVT Sport.

LÄS MER: Oväntade draget för Stina Nilsson – avslöjar sanningen om det plötsliga beskedet: ”Anledningen är att…”

Ferrys ärlighet

På måndag offentliggörs den svenska landslagstruppen till skidskytte-VM och Ferry är nu brutalt ärlig när han säger att det tyvärr inte blir någon VM-biljett för 29-åriga Stina Nilsson. Istället blir det Mona Brorsson som tar den sista platsen i VM-truppen.
– Det lutar väldigt mycket åt Mona, det är mer logiskt, hon har mer erfarenhet från VM och har varit med i stafetter förr, dessutom gjorde hon det bra när hon fick chansen i mixedstafetten under världscuptävlingarna i Pokljuka för tio dagar sen. Stinas VM-plats känns körd om inte något oförutsett händer, säger experten och förre landslagsåkaren i sitt uttalande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Björn Ferry, skidskytte
211113 Björn Ferry from SVT at the Biathlon season opening on November 13, 2021 in Idre. Photo: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0074

Men det finns en enda, avgörande detalj som skulle kunna rädda Stinas VM-drömmar, enligt Ferrys åsikt.
– Att Mona Brorsson skjuter tre bom och kommer i mål på en 98:e plats i morgon, erkänner SVT-experten.

Vad tycker du om Stina Nilssons säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Charlotte Kallas känslosamma ord – efter helkvällen med Nils van der Poel: ”Inte lätt att leva upp till det”