Charlotte Kallas känslosamma ord – efter helkvällen med Nils van der Poel: ”Inte lätt att leva upp till det”

Det blev hela fyra olika tacktal för Nils van der Poel under Idrottsgalan.
Och det var framför allt ett av dem som berörde Charlotte Kalla lite extra.
– Det var verkligen känslosamt, säger Kalla till Piteå-Tidningen.

Skridskostjärnan Nils van der Poel blev Idrottsgalans stora segrare under måndagskvällen när han tog hem hela tre olika priser. Årets prestation, årets manlige idrottare samt Jerringpriset, som kanske är det mest prestigefyllda priset av dem alla. Han fick även ta emot bragdguldet, en utmärkelse som han sedan tidigare redan tilldelats.

Succé för van der Poel

Och utmärkelserna är inte direkt oförtjänta efter succéåret som van der Poel har i ryggen med där det bland annat blev två OS-guld, dubbla olympiska rekord samt ett världsrekord. Under 2022 meddelade han även att han skulle avsluta sin karriär efter säsongens slut, och i och med alla utmärkelser på Idrottsgalan gjorde han det på bästa tänkbara sätt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, Nils van der Poel, Idrottsgalan
230116 Charlotte Kalla och Nils van der Poel under Idrottsgalan den 16 januari 2023 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JL0334

Under galan fick han en annan vinnare av Jerringpriset vid sin sida vid bordet, ingen mindre än Charlotte Kalla som i sin tur tog hem Jerringpriset år 2008 efter hennes bragd i Tour de Ski. Och kvällen skulle bli känslosam. Totalt blev det fyra tacktal för van der Poel under kvällens gång, och i ett av dem berättade han om sin vän som gick bort efter en olycka, varpå han läste upp ett brev från sin väns testamente.
– Det var verkligen känslosamt, säger Charlotte Kalla till Piteå-Tidningen.

LÄS MER: SVT tvingas erkänna efter olämpliga hyllningen till Bengan Johansson på Idrottsgalan: ”Olyckligt”

”Vill vara en outsider”

Nils van der Poel pratade också om hur vägen till framgång är individuell, och att man ska våga gå sin egen väg.
– Det är genomtänkt det han säger det här med att vara en ”outsider”. Det är absolut något som man ska vilja vara för att nå långt, säger Charlotte Kalla.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Charlotte Kalla, Längdskidor
221210 Charlotte Kalla under skidtävlingen Kallastafetten den 10 december 2022 i Sundsvall. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0062

Charlotte Kalla kunde även känna igen sig i det som van der Poel pratade om uppe på scenen.
– Ja, mest i det här med att man som ung mer går på vad andra har för förväntningar på en och vad man tror låter bra, än vad man själv egentligen vill. Det är en viktig påminnelse, men det är absolut inte lätt att leva upp till det, säger Kalla.

LÄS MER: Oväntade draget för Stina Nilsson – avslöjar sanningen om det plötsliga beskedet: ”Anledningen är att…”