Oväntade draget för Stina Nilsson – avslöjar sanningen om det plötsliga beskedet: "Anledningen är att..."

Oväntade draget för Stina Nilsson – avslöjar sanningen om det plötsliga beskedet: ”Anledningen är att…”

På torsdag fortsätter världscupen i skidskytte i italienska Antholz.
Då får Stina Nilsson återigen ta plats i truppen – men bara som reserv.

Anledningen till att hon är med som reserv är att Elvira är sjuk, säger skyttetränaren Johan Hagström till SVT Sport.

Under den föregående helgen i tyska Ruhpolding var Stina Nilsson petad från den svenska truppen, och istället fick hon sikta in sig på att köra i IBU-cupen. Men när världscupen i veckan rullar vidare till Italien och Antholz så tar 29-åringen återigen plats i truppen, men dock bara som reserv.

Stina med som reserv

Den svenska stjärnan Elvira Öberg tvingades stå över både stafetten och masstarten i Ruhpolding på grund av att hon inte kände sig helt kry i kroppen, men trots det finns hon med i truppen som åker till Antholz.
– Vi vill inte ställa upp med ett lag som inte är komplett. Stina kommer att träna på plats om Elvira startar. Då får hon bra höghöjdsträning, säger tränaren Johan Hagström till SVT Sport.
– Anledningen till att hon är med som reserv är att Elvira är sjuk. Det är väldigt osäkert om Elvira startar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, Skidskytte
221216 Stina Nilsson of Sweden after competing in women’s biathlon 7,5 km sprint during the IBU World Cup on December 16, 2022 in Annecy-Le Grand Bornand. Photo: Christian Manzoni / Nordic Focus / BILDBYRÅN /

Hagström fortsätter:
– Elvira åkte till Antholz i går. Hon bor på lågland, inte på höjd där alla andra bor. Det är för att hon ska kunna bli frisk fortare. Hon är fortfarande lätt förkyld. Förhoppningsvis går det över till tävlingsdags.

En annan åkare som finns med i truppen är Mona Brorsson, som får ses som den allra största konkurrenten till Stina Nilsson i kampen om den sista platsen till VM-truppen.

LÄS MER: Frida Karlssons stora mardrömsbesked med bara månaden kvar till VM: ”Det har blivit ändrade planer”

”En jämn kamp”

Även talangen Tilda Johansson, 23, finns med i den ordinarie truppen och gör därmed debut säsongsdebut i världscupen.
– Att Tilda skulle få åka Antholz var känt sedan tidigare. Då vi tog ut världscuplaget efter jul tog vi också ut Tilda till laget i Antholz. Vad gäller Mona så presterade hon bra i IBU-cupen och sedan i världscupen. Så då får hon fortsätta tävla, säger Hagström.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, Skidskytte
220319 Stina Nilsson of Sweden after competing in women’s 10 km biathlon pursuit during the IBU World Cup on March 19, 2022 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / JE0050

Helgen är den sista inför VM i Oberhof som drar igång den 8 februari. I damernas trupp får systrarna Hanna Öberg och Elvira Öberg samt Linn Persson och Anna Magnusson ses som givna.
– Den sista platsen brukar ofta vara lite knepig att tillsätta. Alla tjejerna har ju fortfarande chansen att ta den platsen. Det beror helt på hur det går den här veckan. Sedan summerar vi den veckan och även tidigare veckor när vi tar ut den sista VM-åkaren. Det är en jämn kamp, avslutar Johan Hagström.

LÄS MER: Armand Duplantis flickväns jättemiss på Idrottsgalan – Desiré Inglander avslöjar pinsamma tabben: ”Neeej!”