SVT-experten Anders Blomquists tokhyllning av Alvar Myhlback – säger nu det som alla svenskar vill höra: ”Helt sanslöst”

Bara 17 år gammal har Alvar Myhlback gjort storsuccé i år.
Nu ger SVT-experten Anders Blomquist den största hyllningen.
– Det är fullständigt sanslöst det han har gjort, säger han till tv-kanalen.

Världscupen i längdskidor är över för den här säsongen och det är dags att summera de svenska insatserna i spåren. För herrarnas del har det varit få blågula glädjeämnen efter ännu en skral säsong.

Myhlbacks succé

Någon enstaka pallplats här och där har det blivit för svenska herrlandslaget. Förväntningarna har heller inte varit särskilt höga men nog hade man förväntat sig mer av VM-bronshjälten William Poromaa och sprinttalangen Edvin Anger.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Alvar Myhlback, skidor
240209 I denna handout bild från Svenska Skidförbundet jublar Sveriges Alvar Myhlback efter herrarnas 10 km vid Junior-VM i skidor den 9 februari 2024 i Planica, Slovenien. Foto: Svenska Skidförbundet / BILDBYRÅN / handout

Det stora utropstecknet har istället varit 17-årige supertalangen Alvar Myhlback och vad han har åstadkommit vid sidan av världscupen. Världens ögon är riktade mot den unge svensken som spås en lysande framtid och han gjorde heller ingen besviken under vintern som varit.

Blomquist hyllar

Bara 17 år gammal har han gjort världscupdebut, vunnit dubbla JVM-guld mot två år äldre åkare och överraskat alla med en mycket imponerande tredjeplats på Vasaloppet under den gångna säsongen. När SVT-experten Anders Blomquist summerar skidsäsongen är det också Myhlback som får högsta betyg på den femsiffriga skalan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anders Blomquist, skidor
201120 SVT’s Anders Blomquist poserar för ett porträtt under skidloppet över 10 km klassisk stil den 20 november 2020 i Bruksvallarna. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0046

”Blomman” ger Jens Burman en fyra, William Poromaa en tvåa, Edvin Anger en trea och Calle Halfvarsson en tvåa. Alvar Myhlback får sedan en femma följt av en rejäl tokhyllning till jättetalangen som alla pratar om.
– 17-åringen får Bjursås får en femma. Det är fullständigt sanslöst det han har gjort. Två JVM-guld, trea i Vasaloppet och har tagit ett rejält kliv framåt. Åkte bra i världscupen i Falun nu senast. Han är så häftig att följa. Oviss väg framåt men en femma – utan tvekan, säger Blomquist till SVT.

Vad tycker du om Alvar Myhlbacks skidsäsong? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: SVT-experten Anders Blomquists tydliga dom om Linn Svahn, Frida Karlsson och Ebba Andersson: ”Hon kan ännu bättre”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev