Skidskytte VM 2021: TV-tider, komplett schema och resultat

Skidskytte-VM 2021 avgörs i Pokljuka i Slovenien, mellan den 10 februari och 21 februari. Världsmästerskapen i skidskytte avgörs varje år, förra året stod Antholz i Italien som värd. Mästerskapet blev en besvikelse för svensk del, då det bara blev en medalj. Hanna Öberg tog då brons i masstarten.

Det allra första världsmästerskapet arrangerades i Saalfelden, Österrike, 1958.

När börjar Skidskytte VM 2021?

Mästerskapet 2021 pågår mellan den 10 februari och 21 februari. Tävlingarna inleds med mixedstafett och avslutas med masstart.

Vilka sänder Skidskytte-VM 2021?

Sveriges Television, med populära ”Vinterstudion” har rättigheterna till mästerskapet. Tävlingarna kommer att sändas i SVT1 samt SVT Play.

Hanna Öberg, skidskytte vm 2021
191130 Sebastian Samuelsson and Hanna Öberg of Sweden celebrates after victory in the Single Mixed Relay during the IBU World Cup Biathlon on November 30, 2019 in Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Medaljligan VM 2021:

Medaljligan kommer att uppdateras under mästerskapets gång. Förra året vann Norge medaljligan med sex guld och totalt elva medaljer. Sverige blev delad åtta med sin enda medalj, vilket var en klar försämring från året dessförinnan.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */