Sebastian Samuelssons jättekritik  – rasar mot förslaget som fått hela idrottsvärlden att reagera: ”Det är skadligt”

Det är hela idrottsvärldens stora snackis.
Nu rasar Sebastian Samuelsson.
– Det är ju skadligt, säger han.

Sedan den australiensiske affärsmannen Aron D’Souza lanserade förslaget om Enhanced Games så har det mötts av enorm kritik. Det är en idrottshändelse likt OS, fast med en stor, stor skillnad: Nämligen att dopning är helt tillåtet.

Spelet som fått idrottsvärlden att rasa

När tävlingarna lanserades så menade Enhanced Games bland annat att det finns friidrottsstjärnor som springer snabbare än Usain Bolts världsrekord, men att man helt enkelt stoppas på grund av de strikta dopningregler som finns. Många aktiva stjärnor har sågat tävlingen där allt är tillåtet, men i sommar är tanken att spelen för första gången ska gå av stapeln.

Enhanced Games menar själva att det blir en rättvisare tävling eftersom att ingen kan fuska, eftersom att alla får göra som man vill. Men Sebastian Samuelsson, som ofta uttalar sig kritiskt i frågor om dopning, totalsågar nu tävlingen.

– Det är ingen som skulle tycka att det var en bra idé. Det har jag väldigt svårt att tro, säger Samuelsson till Radiosporten.

Samuelssons jättekritik

Sebastian Samuelsson köper heller inte argumentet att det blir rättvisare, och att det finns andra problem.

– Jag tycker man den här kommentaren rätt ofta, att folk säger: ”Det är bättre om man bara släpper dopningen fri. Då blir det rättvist, då kan man inte fuska”. Men det är ju skadligt, och vi ser ju personer som har dopat sig som har stora problem, säger han.

Sebastian Samuelsson, skidskytte, Armand Duplantis, stavhopp, friidrott, OS 2024
231203 Sebastian Samuelsson of Sweden after themen’s 12,5 km pursuit during the IBU World Cup on December 3, 2023 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0702

Sebastian Samuelsson säger också att det finns andra aspekter att tänka på.

– Det funkar inte så. Det är ju inte bara den här prestationsgrejen som är grejen, helt enkelt. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev