Frida Karlssons chock efter ha besegrat Ebba Andersson – fick det mest oväntade i segerpris: ”Den tänker jag lämna”

Frida Karlsson vann prestigeduellen mot Ebba Andersson.
Men chockades av oväntade förstapriset efter målgången.
– Den tänker jag lämna här när jag åker hem, säger Frida till Expressen.

Många kanske tror att skidsäsongen är över bara för att vi har kommit in i april månad. Men under helgen var svenska landslagsstjärnorna Frida Karlsson och Ebba Andersson fortfarande igång i skidspåren.

Frida och Ebba

Båda hade tagit sig hem till Sollefteå för att göra upp mot varandra i Smart Energy Cup. Det blev första gången någonsin som de möttes på hemmaplan efter att ha vuxit upp med varandra i staden.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, Ebba Andersson, skidor
240406 Märta Rosenberg, Trillevallens Sportklubb, Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF och Ebba Andersson, Piteå Elit SK på pallen efter damernas sprint i klassisk stil under Ford Smart Energy Cup den 6 april 2024 i Sollefteå. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0180

Andersson tog hem fredagens distanslopp men Karlsson skulle ta revansch direkt på lördagen genom att vinna sprintfinalen före både Märta Rosenberg och landslagskollegan Ebba.
– Det är sjukt kul! Jag känner att jag inte hade laddat inför de här tävlingarna, men när man väl är här då är det liksom viktigt, säger Frida till Expressen om den prestigefulla segern.
– Det är mycket folk här och kul att det blir den skidfesten som vi utlovade.

Oväntade priset

På söndagen lyckades Frida Karlsson bäst igen och besegrade Ebba Andersson igen i 15-kilometersloppet. Men vid sidan av stjärnduellen i spåren har de annorlunda segerpriserna verkligen blivit en snackis.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, Ebba Andersson, skidor
240406 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF jublar efter damernas sprint i klassisk stil under Ford Smart Energy Cup den 6 april 2024 i Sollefteå. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0180

Efter första loppet delades marsipantårtor ut till trion på pallen och därefter fick Frida en chock när hon vann sprintfinalen. Och surströmming delades ut på prisceremonin.
– Ja, det är verkligen som att de höjde ribban med tårta och sedan störtdök det med surströmming nu, säger hon till kvällstidningen.

LÄS MER: Ebba Anderssons oväntade ilska mot Frida Karlsson – avslöjar hårda orden mitt under tävling: ”Jag måste vara ärlig…”

Men det är inget pris som 24-åringen kommer att njuta av. Snarare tvärtom.
– Absolut inte! Den tänker jag lämna här när jag åker hem till Östersund, säger Karlsson med ett skratt i intervjun.

Vad tycker du om Frida Karlssons oväntade pris? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev