Sebastian Samuelsson sätter ned foten REJÄLT i nya skandalen: ”Rent ut sagt förjävligt!”

Internationella skidskytteförbundet, IBU, skakas av en jätteskandal.
En som verkligen inte är förvånad är svenske OS-hjälten Sebastian Samuelsson.
– Jag tycker det rent ut sagt är för jävligt, säger han till Sportbladet.

Det har blåst upp till storm runt Internationella skidskytteförbundet, IBU. Polisrazzia har gjorts i både Salzburg, Österrike, samt Norge och förbundets president Anders Besseberg anklagas för att ha mörkat hela 65 dopingfall av ryska åkare.

Svenske OS-hjälten Sebastian Samuelsson välkomnar utredning av förbundet och är inte direkt överraskad av hela skandalen.
– Det har man vetat om ganska länge, framförallt sedan Sotji och McLaren-rapporten. Det var då man började förstå att något gått väldigt fel, säger han till Sportbladet.

Samuelssons besvikelse

Enligt franska tidningen Le Monde har norske pampen Besseberg även tagit emot pengar för att värna om ryska intressen inom skidskytte. Uppgifter som gör Samuelsson väldigt besviken.
– Jag tycker det rent ut sagt är för jävligt att det ska vara en sådan president inom skidskyttet som håller på med de sakerna som han gör. Jag tycker att de gånger man träffar Besseberg eller andra högt uppsatta inom IBU och vill diskutera möts man av en nonchalans, det är ingen som vill ta de här frågorna på allvar och då börjar man förstå att det är ett större problem än vad man hade trott från början, säger OS-hjälten till kvällstidningen.

”Ska inte bli som Fifa”

Efter den här utredningen hoppas nu Samuelsson att det kommer in någon ny president som verkligen tar tag i problemen som råder i skidskyttevärlden. Framförallt någon som vågar stå emot Ryssland.
– Skidskyttet har så många ryska fans och många stjärnor från Ryssland. Jag kan förstå på ett sätt att IBU vill värna om de fansen och de åkarna, men det blir fel när man gör på det här sättet. Man måste sätta ner foten. Vi vill inte att IBU ska bli nya Fifa (Internationella fotbollsförbundet). Det har funnits mycket korruption inom Fifa och det verkar det finnas inom IBU också, säger han till Sportbladet.

Dela artikeln om du håller med Sebastian Samuelsson i varenda ord!

LÄS MER: Sebastian Samuelssons vrede efter polisrazzian: ”Helt fruktansvärt”

Nya jätteskandalen skakar skidvärlden – hela 65(!) dopingfall har mörkats av norske pampen

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);