Sebastian Samuelssons vrede efter polisrazzian: "Helt fruktansvärt"

Sebastian Samuelssons vrede efter polisrazzian: ”Helt fruktansvärt”

Det stormar i skidvärlden efter att internationella skidskytteförbundet anklagats för dopingfusk. 
Nu kräver OS-hjälten Sebastian Samuelsson ordföranden Anders Bessebergs avgång. 
– Besseberg har visat ganska många gånger att han inte är rätt man att ta tag i de här dopingproblemen, säger Samuelsson till Sportexpressen

Det var österrikiska Kleine Zeitung som rapporterade om att polis genomfört en razzia mot internationella skidskytteförbundets (IBU) lokaler i Salzburg. Anledningen är att starka misstankar om att IBU ska ha hjälpt Ryssland att hemlighålla positiva dopingprov från landets idrottare.

Sebastian Samuelsson, som gjorde stor succé i OS i Sydkorea, har följt rapporteringen och tagit del av anklagelserna. Svensken riktar nu stenhård kritik mot förbundet.
– Jag kan bara konstatera att om det är sant så är det väldigt tråkigt. Då är det ännu värre än jag har trott. Jag hoppas att det inte är sant, säger han till SportExpressen.

”Han ska bytas ut”

Samuelsson kräver nu att förbundets ordförande, norrmannen Anders Besseberg, byts ut.
– Besseberg har visat ganska många gånger att han inte är rätt man att ta tag i de här dopingproblemen, säger han till sajten.

Svensken menar att Besseberg inte har lyckats i arbetet mot ren idrott.
– Han har haft flera chanser att leda IBU mot en ren idrott och det har han inte gjort. Därför har jag tyckt länge att han ska bytas ut, att han måste avgå, och det har stärkts i dag, säger han.

Anders Besseberg har suttit som ordförande i IBU sedan 1993.

GILLA och DELA om du håller med Samuelsson!

LÄS MER: Sebastian Samuelssons stenhårda kritik mot förbundet: ”Det handlar om pengar”