Så reagerar norska stjärnan – på omtalade bilderna på Charlotte Kalla

Therese Johaug krossade Charlotte Kalla på försäsongen.
Men svenskan har jobbat stenhårt för formen i sommar.
Nu får den svenska skiddrottningen ta emot fina ord från sin norska rival.

Therese Johaug är tillbaka efter dopningsavstängningen som satte henne åt sidan förra säsongen. Norskan har tränat hårt på egen hand och i årets första tävling satte hon ribban högt.

Kallas nya superkropp

I rullskidsloppet Lysebotn Opp krossade Johaug allt motstånd och vann med två minuter före tvåan Charlotte Kalla. Men svenskan tränar hårdare än någonsin inför säsongen.

Foto: Bildbyrån

Via sin Instagram la Kalla tidigare i sommar upp nya bilder där hon visade upp superkroppen. Till sin hjälp under sommaren har hon haft fystränaren Stefan Thomson, som under flera säsonger hjälpt hockeylaget Skellefteå AIK.

Han konstaterade då att sommarens träning varit ”klockren”
– Vi försöker hitta nya vägar att ta några nya steg. Men vi tycker att vi har hittat rätt de sista åren. Det är mer att man försöker spetsa till vissa delar lite mer. Att försöka krydda lite, sa Thomson då.

Charlotte Kallas stenhårda träning har fått många att lyfta på ögonbrynen.  Den finska tidningen Iltalehti drog paralleller till Marit Björgen, en jämförelse Kalla trivs med.
– Det är smickrande, absolut. Min kropp är mitt viktigaste verktyg, så jag försöker träna så den ska formas för att åka så snabbt som möjligt. Det är så jag ser på det, sa Kalla tidigare.

Foto: Bildbyrån

Men det är inte bara fystränaren Thomson och finska tidningar som hyllar Kallas superkropp. Nu kommer även största konkurrenten Therese Johaug med fina ord till den svensks stjärnan.

Johaugs reaktion

Johaug, som likt övriga åkare satsar mot VM i Seefeld i februari, säger till Sportbladet att hon har hört om snacket kring Kallas kropp.

Även fast säsongsinledningen i Lysebotn Opp slutade med storseger konstaterar norskan att det blir betydligt tuffare drabbningar med Kalla i vinter.
– Charlotte blir svår till vintern, det vet jag. Hon är en stark tjej. Hon åker väldigt bra skidor och har ett starkt huvud så jag vet hon kommer att vara en stark konkurrent i vinter, säger Johaug till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån

Men om det handlar om Björgen-muskler vet Johaug inte.
– Nu har jag inte studerat de bilderna i detalj så jag vill inte gå in i den debatten… Charlotte är en fantastisk tjej och jag ser fram emot att tävla mot henne i vinter. Det tror jag att hon gör också, säger hon.

Dela för att stötta Charlotte Kalla i vinter!

LÄS MER: Svenska jätteilskan – efter stora skandalen i OS

Charlotte Kalla och Stina Nilsson splittras – trots OS-succén