Svenska ilskan efter jätteskandalen i OS

I går publicerades en hemlig video som avslöjade säkerhetsbristerna under OS i Sydkorea. 
Detta har fått svenska landslaget att reagera. 
– Det är ju helt galet! Ska det vara på den nivån så fungerar ju ingenting längre, säger Calle Halfvarsson till Sportexpressen

 

Det var den tyska tv-kanalen ARD som avslöjade att det förekom stora brister vad gäller säkerheten under OS i Sydkorea tidigare i år. Ett hemligt videoklipp visar hur dopingprover och sekretessbelagda dokument lämnades helt obevakade.

FOTO: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Svenska landslagets ilska

Att dopingproverna lämnats obevakade är strikt förbjudet och det kan ha gjort att de hamnat i fel händer. Svenska landslaget och Calle Halfvarsson är starkt kritiska till säkerheten.
– Det är jävligt allvarligt, säger Halfvarsson till SportExpressen.

Det faktum att dopingproverna lämnades obevakade kan ha lett till stora konsekvenser – och i värsta fall fusk, menar landslagsstjärnan.
– Det är ju helt galet om vem som helst kan vara och mixtra med våra prover. Det låter helt otroligt. Helt sjukt, säger Calle Halfvarsson.

FOTO: Carl Sandin / BILDBYRÅN

”Känns så läskigt”

Calle Halfvarsson berättar att han inte har någon aning om hur arrangören ser till att säkerheten efterlevs.
– Själv har man ju ingen aning om det här under ett mästerskap. Inte förrän långt efteråt när någon till slut berättar. Och det är ju det som känns så läskigt, säger han.

Att säkerheten var bristfällig upptäckte läkaren Per ”Pliggen” Andersson, från SOK, som var på plats under mästerskapet i Ryssland. Han vittnar om vissa problem med dopingkontrollerna.
– Inledningsvis hade vi en del utmaningar med dopingkontrollerna där. Det var språkförbristningar, till viss del, och vissa rutiner var inte optimala. Det fanns en del brister, säger han till Sportexpressen.

Dela artikeln om du håller med Calle Halfvarsson!

LÄS MER: Videon som avslöjar jätteskandalen i OS: ”Det är galenskap!”

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat