Rivalernas mäktiga hyllningar till Hanna Öberg – efter uppvisningen i VM

Hanna Öberg bjöd på en riktig uppvisning i VM-premiären i dag.
Svenskan sköt fullt två gånger om och på bara 43(!) sekunder.
– Hon är en av de bästa i världen, säger norska rivalen Marte Olsbu Röiseland enligt SportExpressen.

I dag började skidskytte-VM i italienska Antholz och mixstafett blev premiärloppet. Det blev dock fiasko för Sverige och en 11:e plats totalt men den som imponerade mest av alla var Hanna Öberg.

Öbergs uppvisning

Svenska stjärnåkaren bjöd på en riktigt imponerande uppvisning under det allra första VM-loppet. På andrasträckan gick hon fullständigt all in och vände ett hopplöst läge till spänning.

Hanna Öberg, skidskytte-VM
191206 Hanna Öberg of Sweden at a press conference during the IBU World Cup Biathlon on December 06, 2019 in Östersund. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 136087

Med ett mycket, mycket imponerande skytte körde Öberg in hela 8 placeringar för Sverige. 24-åringen sköt fullt både på det liggande och stående skyttet.

Rivalerna hyllar

Men det allra mest imponerande var ändå att Öberg sköt 10 fullträffar på bara 43(!) sekunder på skjutvallen. Liggande skyttet klarade hon av på 25 sekunder och det stående på bara 18 sekunder.

Hanna Öberg, skidskytte-VM
200212 Hanna Öberg of Sweden at a training session ahead of the IBU Biathlon World Championships on February 12, 2020 in Antholz. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88105

Och nu hyllas Öberg stort av hennes rivaler efter premiärloppet.
– Det är oerhört imponerande. Det är otroligt starkt gjort, speciellt med tanke på den start Sverige fick, säger norska stjärnan Marte Olsbu Röiseland enligt SportExpressen
– Hannas skjutning är fantastisk. Men jag är inte förvånad. Hon har visat det flera gånger på vallen. Hon är en av de bästa i världen där.
– Hanna skjuter otroligt bra. Men det handlar inte bara om att skjuta snabbt. Det handlar om att skjuta rent också, det borde de andra tänka på, säger Italiens storstjärna Dorothea Wierer enligt kvällstidningen.

”Makalöst bra”

Även svenske landslagstränaren Johan Hagström vill hylla Öberg.
– Det är makalöst bra! Hanna Öberg är bäst i världen i dag, det är fantastiskt. Hon ska vara nöjd, säger han till SVT.

Öberg var också väldigt nöjd med sin premiärinsats i VM 2020.
– Det känns bra, känns som att jag startar mästerskapet på ett bra sätt och framförallt på skjutvallen. Det känns skönt att ta med sig det till kommande tävlingar, säger svenskan till SVT.

LÄS MER: Jätteskandalen inför skidskytte-VM: Friad för doping – men stängs nu av i hela fyra(!) år för fylleslaget