Pappans oro för Anna Holmlund: ”Det känns inget kul…”

Anna Holmlund gjorde efterlängtad tävlingscomeback i skidbacken i april.
Nu berättar pappan om stora oron.
– Anna har ju varit med om en jätteolycka, så det känns inget kul när man står där, säger han i dokumentärserien ”En annan Anna”.

Snart har det gått ett och halvt år sedan Anna Holmlunds otäcka olycka i skidbacken i Italien. Sedan dess har vi fått följa hennes tuffa rehabilitering och hennes enorma framsteg för att komma tillbaka.

Drömmen har hela tiden varit att återvända till skidbacken igen. Det lyckades Holmlund med rekordtidigt. Redan i februari satte hon sig i en biski och for ned för backen igen.

Anna Holmlunds comeback

En enorm glädje sköljde över Holmlund då, som fått kämpa så oerhört mycket för att nå drömmen.
– Det var underbart, sa hon till SVT Sport efter turen i skidbacken.

Sedan kom nästa stora steg när Holmlund gjorde tävlingscomeback i slutet av april under alpina lagtävlingen Skutskjutet i Åre. Tillsammans med brorsan Kalle körde hon störtloppet i en biski och lyckades även vinna.
– Det är fantastiskt, äldsta och yngsta barnet i mål på Skutskjutet. Härligt, säger pappa Lars Holmlund i senaste avsnittet av dokumentärserien ”En annan Anna”.

Pappa Lars Holmlunds oro

Men där fanns även en oro hos Lars för dottern Anna.
– Jag har sagt att det räcker med en olycka, det får inte bli något mer nu. Anna har ju varit med om en jätteolycka, så det känns inget kul när man står på störtloppsstart att åka på en tävling till, men Kalle är jätteduktig och Anna är också väldigt duktig, säger han i dokumentärserien.
– Jag vet inte om jag var orolig egentligen, men man kände att det fick inte bli en olycka till och det blev det inte heller, säger Lars Holmlund.

Efter loppet omfamnade pappa sin dotter i en scen av ren stolthet och kärlek.

Dela artikeln för att stötta Anna Holmlund under hennes väg tillbaka!

LÄS MER: Beskedet: Skidstjärnan Marcus Hellner avslutar karriären

Anna Holmlund tillbaka i skidbacken – vann i tävlingscomebacken!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);