Beskedet: Skidstjärnan Marcus Hellner avslutar karriären

Marcus Hellner har en lång och framgångsrik karriär i ryggen.
Nu väljer skidstjärnan att avsluta karriären
– Det känns verkligen som att det är dags. Jag känner inte att jag har det hundraprocentiga driv som krävs, säger han till SVT.

Marcus Hellner är en av de mest framgångsrika längdskidåkarna någonsin i Sverige. 32-åringen har bland annat tagit tre OS-guld och ett VM-guld.

Men nu väljer han att lägga skidorna på hyllan.
– Det är ett väldigt svårt beslut att ta. Det är en helt ny värld man kliver in i. Jag kommer att sakna mycket av det här som man har varit en del av. Framförallt alla personer och hela livet att vara en skidåkare, säger Hellner till SVT.

Marcus Hellner avslutar karriären

I november 2008 tog Hellner, ursprungligen från Gällivare, sin första världscupseger. Då var det över 15 kilometer fristil i just Gällivare, Hellner var med i de svenska stafettlagen som tog OS-guld både i Vancouver och Sotji.

I Pyeongchang, svenskens sista OS, blev det ingen medalj. Att det inte blev några framgångar i Pyeongchang har ingenting med beslutet att sluta att göra, säger Hellner.

”Känns ganska skönt”

Han berättar att han helt enkelt har gjort allt han har kunnat och känner sig nöjd med karriären.
– Det första är att man får ta det lite lugnt och vara med familjen och barnen. Det känns ganska skönt att inte ha någon plan för varenda dag längre. Det här med träningen hänger inte över mig längre. Det ser jag fram emot, säger Hellner till SVT.

Dela för att hylla Marcus Hellner för sin fantastiska karriär!

LÄS MER: Värsta rivalerna Sverige och Norge går nu ihop – för gemensam skidprotest

Charlotte Kallas oväntade kupp – värvar hyllade SHL-tränaren

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);