Anna Holmlund tillbaka i skidbacken – vann i tävlingscomebacken!

Under lördagen gjorde Anna Holmlund comeback i skidbacken.
Tillsammans med brodern Kalle vann hon damklassen i sitski/biski-tävlingarna i Åre.
– Det var kul att köra igen, säger hon till SVT

I dag gjorde Anna Holmlund comeback i skidbacken – ett och ett halvt år efter den mycket svåra olyckan. Och självklart blev det succé direkt! Trots besvärliga förhållanden med både regn och kraftig vind tog hon hem sitski-biski-tävlingarna i Åre tillsammans med sin bror Kalle.

Det var en mycket glad vinnare som mötte pressen efter comebacken.
– Det var kul att köra igen, säger hon till SVT.

Trodde på seger innan

Anna Holmlund var självsäker innan tävlingen och berättar att hon trodde stenhårt på seger. Hon medger också att det inte var någon speciellt svår tävling, regnet till trots.
– Bara rakt ner, från A till B, bara att köra, säger hon.

Tävlingarna i dag skedde alltså med en så kallad biski, d.v.s. en kälke med två skidor och en ledsagare i form av brodern Kalle. Efter dagens stora framgång siktar hon nu på att stå på skidor på egen hand.

Har gjort makalösa framsteg

Sedan den där mycket otäcka olyckan för drygt ett och ett halvt år, där hon låg i koma under flera månader, har har Anna Holmlund gjort fantastiska framsteg.
– Sjukgymnasten har aldrig sett på maken. Går det inte första gången säger hon att hon ska göra det en gång till, och en gång till, tills hon kan. Det är små detaljer men Anna i ett nötskal, sa pappa Lars Holmlund till TT i slutet av december 2017.

Nu, ett par månader senare kammade hon alltså hem tävlingssegern i comebacken.

DELA för att hylla Anna Holmlund!