Mia Karlssons jättehyllning till dottern Fridas stora rival – säger precis vad alla tänker: ”Förebild”

Mia Karlssons jättehyllning till dottern Fridas stora rival – säger precis vad alla tänker: ”Förebild”

Jessie Diggins avslöjande fick en hel friidrottsvärld att ställa sig bakom henne.
Nu kommer dessutom ytterligare en hyllning – från Frida Karlssons mamma.
– Hon är en förebild, säger Mia Karlsson till Radiosporten.

Jessie Diggins är en av längdskidåkningens riktigt stora stjärnor, och i USA har hon minst sagt brutit ny mark inom sporten. Diggins blev den första amerikanska längdskidåkaren på damsidan någonsin att ta ett individuellt VM-guld då hon knäckte Frida Karlsson och Ebba Andersson förra vintern.

Öppenhjärtiga bekännelsen

Men sommaren har varit tuff för Jessie Diggins. I början av hennes karriär kämpade Diggins med ätstörning, och under sommaren har hon fått ett återfall, någonting hon öppenhjärtigt berättade om på Instagram.

”Efter tolv hälsosamma år har jag i somras kämpat med min ätstörning”, skriver hon, bland annat.

230228 Jessie Diggins of USA celebrate after competing in the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on February 28, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Jessie Diggins menade att det var tungt för henne att berätta för sin man och sina vänner, men att det nu handlar om att ta ett steg i taget, och att skidåkningen då kanske går i andrahand, och att bli frisk är prioriteten. Diggins stöttas nu rejält av skidvärlden, och flera svenska skidstjärnor har redan uttryckt sitt stöd för Diggins öppenhet. Och nu uttalar sig även Frida Karlssons mamma.

LÄS MER: Frida Karlssons sågas hårt i Norge – efter svenska stjärnans kontroversiella utspel: ”Hon har ett ansvar”

“En förebild”

Mia Karlsson drabbades själv av ätstörning som ung, och i vuxen ålder har hon jobbat hårt för att bryta stigmat kring ätstörningar, och hon jobbar hårt för att få ledare att vara uppmärksamma på problematiken.

– Jag tycker det är jättebra. Att vara elitidrottare, det är ingen dans på rosor. Det kan se ut så på sociala medier och så där. Men Jessie är en förebild med att vara öppen om sin historia, säger Mia Karlsson till Radiosporten.

220324 Frida Karlsson, Sollefteå IF, och Mia Karlsson efter damernas 15km masstart under dag 2 av SM-veckan den 24 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Även Mia Karlssons dotter, Frida, hyllar Jessie Diggins för sin ärlighet.

– Först av allt tänkte jag att det är starkt av henne att berätta. Vägen till toppen är inte spikrak. Alla har saker att kämpa med, om det är skador eller en ätstörning som i hennes fall, säger stjärnan till Expressen.

– Jag kan förstå känslan, att man kämpar med något du inte kan bli fri ifrån.

LÄS MER: Alvar Myhlback slår nu tillbaka efter Thomas Wassbergs tuffa utspel – och oväntade orden från Petter Northug