Ingemar Stenmark bryter tystnaden och avslöjar sanningen – efter spekulationerna på sociala medier: "Det var ett vad"

Ingemar Stenmark bryter tystnaden och avslöjar sanningen – efter spekulationerna på sociala medier: ”Det var ett vad”

Ingemar Stenmark är en av våra mest folkkära idrottare.
Nu gör 67-åringen också stor succé på sociala medier.
Och avslöjar nu sanningen efter alla spekulationer.

När det diskuteras vem som är Sveriges mest framgångsrika och mest omtyckta idrottare genom tiderna så finns det ett namn som alltid dyker upp. Nämligen Ingemar Stenmark.

Stenmarks karriär

Med sina två OS-guld, fem VM-guld och makalösa 86 världscupsegrar är ”Stenis” en av våra absolut främsta genom tiderna. 67 år gammal visar han fortfarande varför han är så oerhört älskvärd i vårt avlånga land.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, alpint
230211 Ingemar Stenmark inför ishockeymatchen mellan Tre Kronor Legends och Toronto Maple Leafs Alumni den 11 februari 2023 i Gävle. Foto: Julia Koch / BILDBYRÅN / kod JK / EW0160

För den 4:e december gjorde Stenmark överraskande debut på Instagram med ett helt nystartat konto. Och sedan dess har det varit stor aktivitet på sociala medier och den alpina ikonen har visat upp en rad imponerande tricks för svenska folket.

Succé på Instagram

På några få månader har Stenmark fått nästan 70 000 följare och tack vare videor där han hoppar jämfota uppför en plint, balanserar på en boll med Bianca Salming och förvandlar en trädgren till en stavhoppsstav har gilla-markeringar och kommentar haglat in. Alla älskar verkligen att få en liten daglig inblick i Ingemars liv.

Men många har också undrat och spekulerat i varför Stenmark plötsligt börjat med Instagram på ålderns höst. Där en förklaring kan vara legendarens nystartade satsning på stavhopp och planer på att ställa upp i veteran-VM.

Bryter tystnaden

Nu bryter Ingemar Stenmark tystnaden om sin sociala medier-närvaro och avslöjar sanningen om varför han började med Instagram som 67-åring.
– Det fanns egentligen ingen baktanke med att skaffa Instagram, säger han till Expressen.
– Det var en vadslagning kan man säga.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, alpint
Ingemar Stenmark gör stor succé på sociala medier. FOTO: Instagram

Men skidikonen vill inte gå in på fler detaljer än så utan vill bara konstatera att ”det är väldigt roligt” att dela med sig av sin vardag i form av bilder och videor. ”Stenis” var också på plats under Armand Duplantis egen stavhoppsgala i Uppsala under tisdagskvällen och gav då besked om det blir något veteran-VM i nya sportsatsningen.
– Jag vet inte… Jag vet inte om det är en satsning på stavhopp direkt. Jag tränar med ett gäng gubbar en gång i veckan och tycker det är väldigt kul. Men jag har inte bestämt mig för om jag vill göra VM eller inte, säger han till kvällstidningen.

Visst är Ingemar Stenmark en av svensk idrotts allra största? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: SVT borde be om ursäkt till Anja Pärson för beteendet i Mästarnas mästare – det här hade Ingemar Stenmark aldrig accepterat

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev