Stefan Holm chockas fullkomligt av Ingemar Stenmarks otroliga uppvisning – som hela Sverige pratar om: "Det är helt sjukt!"

Stefan Holm chockas fullkomligt av Ingemar Stenmarks otroliga uppvisning – som hela Sverige pratar om: ”Det är helt sjukt!”

Ingemar Stenmark är helt unik inom svensk idrott.
67 år gammal fortsätter han fortfarande att imponera på alla.
Stefan Holm blir helt mållös av skidlegendarens nya uppvisning.

Det finns få som kan mäta sig med Ingemar Stenmarks makalösa idrottsmeriter. Han är en av Sveriges absolut främsta idrottare genom tiderna och var fullständig dominant under sin aktiva karriär för många herrans år sedan.

Stenmarks storhet

Vårt land stod stilla när ”Stenis” for nedför backen och bärgade segrar på löpande band under flera årtionden. Så mycket som 86 världscupsegrar blev det samt två OS-guld och fem VM-guld under den fantastiska karriären.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, stavhopp
Ingemar Stenmark visar upp sin otroliga spänst för svenska folket. FOTO: Instagram

Men 67 år gammal fortsätter han att imponera på alla svenskar och förbluffa oss med sin otroliga fysik. Stenmark har skaffat ett alldeles eget Instagram-konto på äldre dar och visar där upp sin vardag som pensionär och överraskar då och då med träningsklipp.

Holm är förbluffad

Skidikonen har nämligen börjat träna stavhopp och siktar på att tävla i veteran-VM. Därför slipar Ingemar på fysiken varje dag och nyligen publicerade han ett klipp på när han hoppar jämfota upp på en plint hur enkelt och elegant som helst, se videon här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stefan Holm, friidrott
230218 Stefan Holm intervjuas under Inomhus-SM i friidrott 2023 dag 2 den 18 februari 2023 i Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0242

Videon har spridits som en löpeld på sociala medier och alla är lika förvånade över hur en 67-åring kan vara så vältränad. Höjdhoppsikonen Stefan Holm blir helt mållös när han får se plinthoppet, se videon här nedanför.
– Ja, jag har sett det. Äh, det finns inga ord. Han är ett unikum på så många plan och det här är… (tystnad). Det är helt sjukt!, säger den förre friidrottaren i en tv-intervju med Expressen och erkänner att han hade haft svårt att matcha det där.
– Jag hoppar inte speciellt högt (jämfota). Jag har aldrig varit särskilt bra på det så det är svårt att jämföra. Men jag hade aldrig kunnat göra det där i dag – och då är han ändå 20 år äldre än mig.

Vad tycker du om Ingemar Stenmarks otroliga spänst? Dela artikeln och visa andra!

LÄS MER: Armand Duplantis mäktiga svar efter Ingemar Stenmarks otroliga uppvisning – bedriften som chockar alla svenskar: ”Åh, kära nån”

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev